Ingredientai

Šaltas vanduo 0.5 stiklinės
Česnakas 5 skiltelės
Miltai 2 šaukštai
Mairūnai 0.5 šaukštelio
Kmynai 0.5 šaukštelio
Citrinų sultys 2 šaukšteliai
Druska pagal skonį
Aliejus kepimui
Porcijos: 6
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi čekiškų kotletų receptu.

Gaminimo eiga

1. Išmaišome mėsą su vandeniu ir paliekame 30 min. šaldytuve.

2. Ištraukus mėsą iš šaldytuvo įmušame kiaušinį, dedame smulkintus česnakus, svogūną, 1 šaukštą džiuvesėlių, beriame mairūną, kmynus, druską, pipirus, citrinos sultis ir gerai išmaišome. Paliekame šaldytuve dar 15 min.

3. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš mėsos masės formuojame delno dydžio kotletus ir apvoliojus džiuvesėliuose kepame iš abiejų pusių, kol iškepa.

4. Valgome su norimu garnyru, bet čekai rekomenduoja valgyti su duona.

Skanaus!
„Samčio užrašai“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Tofu kukuliai su pievagrybiais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Tofu kukuliai su pievagrybiais

Burokėlių falafeliai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Burokėlių falafeliai

Vištienos maltinukai su varške
Lengvai paruošiamas
30 min.

Vištienos maltinukai su varške

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis

Makaronai su „Romanesco“
Lengvai paruošiamas
30 min.

Makaronai su „Romanesco“

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas