Ingredientai
Šaltas vanduo
0.5
stiklinės
Kiaušiniai
1
vnt.
Svogūnai
1
vnt.
Česnakas
5
skiltelės
Miltai
2
šaukštai
Mairūnai
0.5
šaukštelio
Kmynai
0.5
šaukštelio
Citrinų sultys
2
šaukšteliai
Malti džiūvėsėliai
250
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Aliejus kepimui
Porcijos: 6
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi čekiškų kotletų receptu.
Gaminimo eiga
1. Išmaišome mėsą su vandeniu ir paliekame 30 min. šaldytuve.
2. Ištraukus mėsą iš šaldytuvo įmušame kiaušinį, dedame smulkintus česnakus, svogūną, 1 šaukštą džiuvesėlių, beriame mairūną, kmynus, druską, pipirus, citrinos sultis ir gerai išmaišome. Paliekame šaldytuve dar 15 min.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Iš mėsos masės formuojame delno dydžio kotletus ir apvoliojus džiuvesėliuose kepame iš abiejų pusių, kol iškepa.
4. Valgome su norimu garnyru, bet čekai rekomenduoja valgyti su duona.
Skanaus!
Atsiliepimai