Ingredientai

bulvių 3 vnt.
morkos 1 vnt.
svogūno 1 vnt.
česnako 1 skiltelė
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
raudonėlio pagal skonį
Porcijos: 2
Kas mėgstate burokėlius – geros naujienos: iš šviežių galima pasigaminti burokėlių lapkočių sriubą. Juk dar skaniau valgyti mėgstamas daržoves, kai žinome, kad jų vartojimas gali pagelbėti sveikatai. Vienas iš burokėlių privalumų – jie yra betaino šaltinis, kuris padidina serotonino (laimės hormono) gamybą smegenyse. Burokėlių lapkočių sriuba – tikras gardumas.

Gaminimo eiga

* Į puodą su vandeniu sudedame smulkintas bulves, paverdame apie 5 min.

* Ant lydyto sviesto pakepiname smulkintą svogūną, česnaką ir morką.

* Kepintas daržoves sudedame į puodą su bulvėmis.

* Įdedame smulkintus burokėlių lapkočius ir lapus, ir smulkintus burokėlius.

* Pagardiname druska, pipirais, raudonėliu bei citrinos sultimis.

* Viską paverdame dar 5 minutes.

sulieknek.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai