Ingredientai
burokėlių lapkočių
120
g
bulvių
3
vnt.
burokėlių
2
vnt.
morkos
1
vnt.
svogūno
1
vnt.
lydyto sviesto
2
a. š.
česnako
1
skiltelė
druskos
pagal skonį
pipirų
pagal skonį
raudonėlio
pagal skonį
citrinos sulčių
šlakelis
Porcijos: 2
Kas mėgstate burokėlius – geros naujienos: iš šviežių galima pasigaminti burokėlių lapkočių sriubą. Juk dar skaniau valgyti mėgstamas daržoves, kai žinome, kad jų vartojimas gali pagelbėti sveikatai. Vienas iš burokėlių privalumų – jie yra betaino šaltinis, kuris padidina serotonino (laimės hormono) gamybą smegenyse. Burokėlių lapkočių sriuba – tikras gardumas.
Gaminimo eiga
* Į puodą su vandeniu sudedame smulkintas bulves, paverdame apie 5 min.
* Ant lydyto sviesto pakepiname smulkintą svogūną, česnaką ir morką.
* Kepintas daržoves sudedame į puodą su bulvėmis.
* Įdedame smulkintus burokėlių lapkočius ir lapus, ir smulkintus burokėlius.
* Pagardiname druska, pipirais, raudonėliu bei citrinos sultimis.
* Viską paverdame dar 5 minutes.
Atsiliepimai