Ingredientai

Manų kruopos 1.5 stiklinės
Miltai 1 stiklinė
Migdolų miltai 0.5 stiklinės
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Rudasis cukrus 0.3 skiltelės
Aliejus 1 stiklinė
Jogurtas 1 stiklinė
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Vanduo 2 stiklinės
Rudasis cukrus 1.5 stiklinės
Apelsinų sultys 1 stiklinė
Citrinų sultys 1 šaukštelis
Migdolai 1 sauja
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Sviestu patepkite didelę kepimo skardą.

Keptuvėje sumaišykite cukrų ir vandenį sirupui kai užvirs, maišykite, kol sirupas pasidarys aukso spalvos.

Nukaiskite, įpilkite citrinos sultis, apelsinų sultis. Palikite atvėsti.

Visus drėgnus pyrago komponentus sumaišykite dideliame dubenyje iki vientisos masės.

Suberkite sausus produktus ir dar kartą gerai permaišykite.

Supilkite tešlą į kepimo skardą, ant viršaus užberkite trintų migdolų.

Kepkite orkaitėje apie 30 – 40 min.

Išėmę pyragą iš orkaitės apliekite sirupu ir palikite pyragą įmirkti.

Geriausia palaikyti 2 val., tada patiekti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Tradicinis Trijų karalių pyragas
Reikia pasistengti
2 val.

Tradicinis Trijų karalių pyragas

Makaronai su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
45 min.

Makaronai su daržovėmis

Grikių apkepas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Grikių apkepas

Aukštaitiški virtiniai
Reikia pasistengti
1 val.

Aukštaitiški virtiniai

Žirnių košė su šonine
Lengvai paruošiamas
2 val.

Žirnių košė su šonine

Šalta agurkų ir jogurto sriuba
Lengvai paruošiamas
20 min.

Šalta agurkų ir jogurto sriuba

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai