Ingredientai

Bulvės 5 vnt.
Miltai 1 stiklinė
Pienas 0.5 stiklinės
Sviestas 3 šaukštai
Druska pagal skonį
Batonas 1 vnt.
Prieskoniai pagal skonį
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

Nuo batono nupjaukite plutą, batoną sulaužykite gabalėliais, paskui sutrinkite juos rankomis į trupinius. Trupinius sumaišykite su norimais prieskoniais, suberkite į kepimo skardą, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir paskrudinkite.

Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, išvirkite pasūdytame vandenyje. Kai bulvės išvirs, vandenį nupilkite, bulves sutrinkite šakute. Palikite atvėsti. Paskui supilkite pieną, aliejų, suberkite miltus, įmuškite kiaušinį. Įberkite druskos, pipirų, išmaišykite.

Su šaukšteliu kabinkite po gabalėlį masės, dėkite ją į džiūvėsėlius, apvoliokite, tada rankomis suformuokite kukulaitį.

Kukulius kepkite įkaitintame aliejuje, kol jie paskrus (5 – 7 min.). Iškepusius kukulaičius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Patiekite kukulaičius šiltus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai