Bulvinius blynus nesudėtinga paruošti, o ir ingredientų reikia nedaug. Skaniausi – ką tik iš keptuvės. Bulvinius blynus patiekite su skrudinta šonine bei spanguolių uogiene. Skanu ir su grietine ar varške.

Gaminimo eiga

1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite – galite tai daryti ir su elektrine bulvių tarkavimo mašina, ir su paprasta burokine tarka. Tarkius užpilkite šaltu vandeniu taip, kad apsemtų, gerai išmaišykite ir nusunkite per marlę ar švarų medžiaginį rankšluostį.

2. Į didelį dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, suberkite miltus ir viską išplakite plakimo šluotele iki vientisos masės. Į tešlą įmaišykite gerai nusausintas tarkuotas bulves, tuomet įberkite druskos, šaukštą smulkintų petražolių ir dar kartą viską išmaišykite mediniu šaukštu.

3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, ištirpinkite sviestą ir, kai keptuvė bus pakankamai įkaitusi, iš paruoštos tešlos formuokite norimo dydžio bulvinius blynus.

4. Kepkite juos po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol jie švelniai paruduos ir taps traškūs. Iškepusius blynus perkelkite ant popierinio rankšluosčio, kad šis sugertų riebalų perteklių.

5. Blynus apibarstykite smulkintomis šviežiomis petražolėmis ir patiekite su skrudinta šonine bei spanguolių uogiene.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Iki“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai