Ingredientai

Druska žiupsnelis
Pienas 3 šaukštai
Aliejus 2 šaukštai
Muskato riešutai 1 šaukštelis
Pienas 210 ml
Druska pagal skonį
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Pyrago pagrindas

Persijotus miltus sumaišykite su druska ir gabalėliais susmulkintu sviestu. Jei lydytą sviestą laikote kambario temperatūroje, valandai įdėkite jį į šaldytuvą, kad sukietėtų, nes naudojant visai minkštą sviestą tešla sunkiai minkysis, velsis ir lips prie rankų. Pirštais viską greitai ištrinkite, kad pasidarytų trupiniai. Įmuškite kiaušinį ir supilkite pieną.

Minkykite, kol tešla pasidarys vientisa ir nebelipni. Jei labai reikia - pabarstykite dar šiek tiek miltų.

Išminkytą tešlą dėkite į maišelį ir šaldymo kameroje palikite valandai pailsėti.

Pyrago įdaras

Įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies pakepinkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus tiek, kad pasidarytų skaidrūs, bet neapskrudę.
Atvėsinkite.

Puode užvirinkite pasūdytą vandenį ir jame 5 minutes apvirkite nuo koto atskirtas brokolių šakeles.

Vandenį nupilkite, brokolius perliekite šaltu vandeniu, kad neprarastų ryškiai žalios spalvos.

Atvėsintą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus tokio dydžio apskritimu, kokio pločio bus Jūsų kepimo indo dugnas.
Atsargiai ją įklokite į indą, dugną ir kraštus kruopščiai apspauskite, subadykite šakute dugną ir įtiesę kepimo popierių įberkite pupelių.

Pupelės neleis tešlai išsipūslėti. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 15-20 minučių. Išėmę iš orkaitės, nuimkite popierių ir pupeles.

Ant apkepto pyrago pagrindo į indą dėkite iškeptus svogūnus, susmulkintą sūrį ir ant viršaus išdėliokite apvirtus brokolius.
Kiaušinius, pieną su druska, maltais muskato riešutais ir pipirais išklakite iki vientisos masės.

Masę užpilkite ant pyrago įdaro. Kepkite 190 laipsnių orkaitėje 30 minučių. Pyrago vidus turi būti minkštas ir purus, bet ne skystas.
Įbeskite medinį iešmelį ir ištraukite.

Jei neaplipęs įdaru - pyragas iškepęs.

Dėkojame Kristinai už receptą!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai