Ingredientai
Bulvės
500
g
Cukinija
1
vnt.
Baklažanai
1
vnt.
Pomidorai
1
vnt.
Raudonas svogūnas
1
vnt.
Česnakas
2
skiltelės
Konservuoti pomidorai
400
g
Citrinos
0.5
vnt.
Džiovintas raudonėlis
1
šaukštas
Alyvuogių aliejus
3
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Pipirai
žiupsnelis
Vanduo
0.5
puodelio
Porcijos: 4
Tinklaraščio „Odė daržovėms“ autorė Eglė dalijasi graikišku būdu keptų daržovių receptu.
Gaminimo eiga
1. Įjungiame orkaitę ir nustatome 180 C temperatūrą. Nuplauname ir supjaustome visas daržoves panašaus dydžio gabalais/gabalėliais. Bulves, jei reikia, prieš tai nulupame. Svogūną supjaustome smulkiais griežinėliais.
2. Sudedame daržoves, svogūną, nuluptas bet nesmulkintas česnako skilteles į kepimo indą. Įpilame vandens, tolygiai paskirstome konservuotus pomidorus. Užspaudžiame citrinos, apibarstome raudonėliu, druska pipirais, ant viršaus aplaistome alyvuogių aliejumi. Dedame į orkaitę ir kepame apie 40 min., kol visos daržovės tampa minkštos.
Skanaus!
Patarimai:
- Svogūnus geriau dėti žemiau, kad troškintųsi, bet neskrustų.
- Valgyti rekomenduojama su feta sūriu, alyvuogėmis, graikiška duona.
Atsiliepimai