Ingredientai

Bulvės 500 g
Cukinija 1 vnt.
Raudonas svogūnas 1 vnt.
Česnakas 2 skiltelės
Citrinos 0.5 vnt.
Džiovintas raudonėlis 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Pipirai žiupsnelis
Vanduo 0.5 puodelio
Porcijos: 4
Tinklaraščio „Odė daržovėms“ autorė Eglė dalijasi graikišku būdu keptų daržovių receptu.

Gaminimo eiga

1. Įjungiame orkaitę ir nustatome 180 C temperatūrą. Nuplauname ir supjaustome visas daržoves panašaus dydžio gabalais/gabalėliais. Bulves, jei reikia, prieš tai nulupame. Svogūną supjaustome smulkiais griežinėliais.

2. Sudedame daržoves, svogūną, nuluptas bet nesmulkintas česnako skilteles į kepimo indą. Įpilame vandens, tolygiai paskirstome konservuotus pomidorus. Užspaudžiame citrinos, apibarstome raudonėliu, druska pipirais, ant viršaus aplaistome alyvuogių aliejumi. Dedame į orkaitę ir kepame apie 40 min., kol visos daržovės tampa minkštos.

Skanaus!

Patarimai:

  • Svogūnus geriau dėti žemiau, kad troškintųsi, bet neskrustų.
  • Valgyti rekomenduojama su feta sūriu, alyvuogėmis, graikiška duona.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai