Ingredientai

Pienas 600 ml
Cukrus stiklinė
Druska žiupsnelis
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Miltai 4 stiklinės
Porcijos: 8
Belgiški su mielėmis gaminami vafliai yra trapūs ir aromatingi. Jie puikiai dera su sviestu, šokoladu, plakta grietinėle ar šviežiais vaisiais.

Gaminimo eiga

Nedideliame dubenyje mieles sumaišykite su 50 ml šilto pieno. Palikite stovėti maždaug 10 minučių.

Dideliame dubenyje kartu išplakite kiaušinių trynius, 50 ml šilto pieno ir ištirpintą sviestą. Į šią masę supilkite pastovėjusias mieles, cukrų, druską ir vanilę. Supilkite likusius 500 ml pieno pakaitomis su miltais, užbaigiama turi būti miltais.

Iki stangrumo išplakite kiaušinių baltymus, paskui juos atsargiai įmaišykite į bendrą tešlą. Dubenį sandariai uždenkite maistine plėvele. Padėkite į šiltą vietą ir leiskite pakilti, kol tešlos tūris padidės dvigubai. Tai užims maždaug valandą.

Įkaitinkite vaflinę. Ištepkite ją aliejumi ir į vaflinės vidurį supilkite maždaug 1/2 puodelio tešlos (arba tiek, kiek rekomenduoja gamintojas). Uždarykite dangtį ir kepkite, kol nustos virsti garai ir vaflis pasidarys auksinio rudo atspalvio.

Patiekite iš karto arba laikykite šiltai 200 laipsnių orkaitėje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai