Ingredientai

Avokadai 2 vnt.
Vanduo 1 puodelis
Ryžių actas 1 puodelis
Cukrus 4 šaukštai
Druska 1.5 šaukštelio
Pipirai 0.5 šaukštelio
Raudonieji pipirai (žirneliai) 1 šaukštelis
Garstyčių grūdeliai 1 šaukštelis
Česnakai 2 skiltelės
Kalendros 1 šaukštas
Porcijos: 4
Marinuoti avokadai tinka salotoms, sumuštiniams pagardinti. Marinuoti geriausia kiek kietesnius avokadus.

Gaminimo eiga

Į nedidelį puodą supilkite vandenį, actą, suberkite prieskonius (česnako skilteles tik perpjaukite per pusę) ir virkite 5 minutes.

Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti.

Avokadus nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į paruoštą stiklainį (gerai išplautą ir iškaitintą).

Užpilkite paruošto ir jau atvėsusio marinato (avokadų skiltelės turi būti apsemtos). Dangtelį užsukite ir padėkite į šaldytuvą.

Po 2-3 valandų jau galima patiekti.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai