Ingredientai

Biskvitas:
Miltai 100 g
Cukrus 120 g
Vanduo 8 v. š.
Kukurūzų arba bulvių krakmolas 1.5 v. š.
Druska žiupsnelis
Kremas:
Konservuotų ananasų gabaliukai 600 g
Pienas 600 ml
Sviestas (kambario temperatūros) 300 g
Miltai 5 v. š.
Kukurūzų arba bulvių krakmolas 1 v. š.
Vanilinis cukrus arba vanilės ekstraktas 1 a. š.
Sirupas, likęs nuo konservuotų ananasų (biskvitams apšlakstyti)
Kokosų drožlės (dekoruoti) 50 g
Porcijos: 10
Receptu dalijasi tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija Galinytė.

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitiname iki 180 C.

2. Ant apvalios kepimo formos (naudojau 22 cm skermens išardomą formą) dugno patiesiame kepimo popierių. Formos dugną ir kraštus patepame trupučiu sviesto.

3. Biskvitas – baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sudedame į vieną dubenį kartu su cukrumi, plakame elektriniu mikseriu pora minučių. Tada supilame vandenį ir plakame apie 3 minutes, kol masė padvigubėja. Kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos. Plakame tol, kol baltymai pasidaro standūs ir apvertus dubenį iš jo nekrenta. Kitame dubenyje miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir žiupsniu druskos. Miltus persijojame 2 kartus. Lėtai ir pamažu įmaišome miltus į trynių masę (aš naudoju guminę mentelę). Po to atsargiai ir lėtai įmaišome baltymus. Tešlą supilame į kepimo formą, išlyginame paviršių ir kepame įkaitintoje orkaitėje 20-22 minutes. Ar biskvitas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti 5 minutes, tada išimame iš kepimo formos, paliekame visiškai atvėsti ir atsargiai perpjauname į 3 dalis.

4. Kremas – 300 ml pieno išplakame su miltais ir krakmolu. Likusius 300 ml pieno užverdame ant vidutinės ugnies nedideliame puode, tada pamažu, nuolat maišant supilame pieną su miltais ir krakmolu. Nuolat maišome ir užverdame. Po to sumažiname ugnį iki silpnos ir vis pamaišant verdame apie 10-15 minučių, kol pieno masė pasidaro jogurto tirštumo. Baltą šokoladą išlydome mikrobangėje. Tada kremą supilame į didesnį dubenį, išplakame elektriniu mikseriu ir supilame ištirpintą baltą šokoladą, vėl išplakame. Kremą uždengiame maistine plėvele, taip kad plėvelė liestų kremo paviršių (tam, kad nesusidarytų plėvelė ant kremo, kai kremas vėsta). Kremą paliekame kambario temperatūroje visiškai atvėsti, išplakame dar kartą mikseriu, uždengiame plastikine plėvele, po to dedame į šaldytuvą porai valandų ar pernakt. Sviestą išplakame atskirame inde su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi (ar ekstraktu). Plakame pora minučių. Tada sviestą išplakame viename inde su pieno kremu (kremas turi būti visiškai atšalęs). Gausite tirštą kremą.

5. Torto sluoksniavimas – ananasų gabalėlius išimame iš sirupo, gerai nusausiname. Jeigu gabalėliai didesni, tuomet juos perpjauname perpus ar į kelias dalis. Mažą saujelę ananasų gabaliukų atidedame į šaldytuvą torto dekoravimui. Ant išardomos tortinės dugno (kurioje kepėte biskvitą) patiesiame kepimo popierių, dedame pirmąjį biskvitą, aplaistome sirupu likusiu nuo konservuotų ananasų. Maždaug 4-5 šaukštus kremo atidedame į šaldytuvą. Tada tepame pusę likusio kremo ant pirmojo biskvito, išdėliojame pusę ananasų gabalėlių, uždedame antrąjį biskvitą, aplaistome sirupu (nebūtina sunaudoti viso sirupo), aptepame likusiu kremu, išdėliojame likusius ananasų gabalėlius ir uždedame trečiąjį biskvitą (jo nereikia aplaistyti sirupu). Tortą paliekame šaldytuve stengti apie 4 valandas arba pernakt. Kai tortas sustengsta, tuomet išimame iš tortinės, aptepame torto paviršių ir kraštus atidėtu kremu, apibarstome kokoso drožlėmis ir išdėliojame likusius ananasų gabalėlius ant torto viršaus. Skanaus!

6. Jei pienas šiek tiek prikimba prie puodo dugno, tuomet kremą maišykite atsargiai, kad neįmaišytumėte prikibusio pieno gabalėlių.

7. Jei norite, tortą papildomai galite papuošti grietinėle. Išplakite 0,5 stiklinės riebios grietinėlės (35 % riebumo) su 3-4 valg. š. cukraus pudros ir konditeriniu švirkštu dekoruokite tortą.

„Lithuanian in the USA“ receptas
Skanaus!
Tinklaraštis „Lithuanian in the USA“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai