Ingredientai
vidutinių svogūnų
2
vnt.
IKI ŪKIS vidutinio morkos
1
vnt.
česnako
3
skiltelės
alyvuogių aliejaus
3
v. š.
jautienos faršo
300
g
konservuotų pomidorų
400
g
vištienos sultinio
300
g
druskos
žiupsnelis
juodųjų pipirų
žiupsnelis
kumino
žiupsnelis
maltos raudonosios paprikos
žiupsnelis
aitriųjų paprikų dribsnių
žiupsnelis
kakavos
1
a. š.
konservuotų pupelių
250
g
tarkuoto kietojo sūrio
2
v. š.
aitriosios paprikos
0.3
vnt.
baziliko lapelių
keletas
Aitri sriuba turi savo žavesio. Su jautienos faršu, sūriu ji itin soti ir labai kvapni. Valgykite aitrią sriubą su karšta čiabata.
Gaminimo eiga
1. Atitirpinkite MANTINGA tamsią itališką čiabatą kambario temperatūroje apie 40 min. ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 °C temp. apie 10–12 min.
2. Daržoves smulkiai supjaustykite.
3. Dideliame prikaistuvyje su alyvuogių aliejumi apkepkite jautienos faršą. Apkepus faršui sudėkite smulkintas daržoves.
4. Supilkite konservuotus pomidorus ir sultinį, sudėkite visus prieskonius, kakavą. Virkite apie 40 min. ant mažos kaitros. Sudėkite konservuotas pupeles ir patroškinkite dar 10 min.
5. Išvirus aitriai sriubai, ją papuoškite tarkuotu sūriu, šviežiu baziliku, aitriąja paprika ir patiekite su karšta čiabata.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai