Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi dar nematyto sumuštinio receptu. Čia puikiai dera pupelės, skrudinta šoninė ir maskarponės kremas. Sumuštinis ne tik sotus – jis labai gardus!

Gaminimo eiga

* Šoninę supjaustykite riekelėmis, svogūną – pusžiedžiais, saldžiąją papriką (pašalinę sėklas) – žiedeliais.

* Keptuvėje apkepkite šoninę. Išimkite, ten pat sudėkite kepti svogūną, papriką, smulkintą česnaką. Bebaigiant kepti užbarstykite pipirų, druskos, supilkite skardinę juodųjų pupelių, išmaišykite. Užberkite kumino, įdėkite sezamų pastos, išmaišykite.

* Čiabatą 12 minučių kepkite 190 laipsnių orkaitėje. Iškepusią ir kiek pravėsusią perpjaukite perpus išilgai.

* Ant čiabatos apatinės dalies konditeriniu švirkštu tolygiai išspauskite maskarponės kremo, ant jo dėkite pupelių ir daržovių masės, išdėliokite šoninės skrebučius ir papuoškite smulkiai pjaustytais ridikėliais bei kalendros lapeliais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai