Ingredientai
šoninė
100
g
raudonasis svogūnas
1
vnt.
saldžioji paprika
1
vnt.
česnakas
2
skiltelės
juodosiosi pupelės
200
g
juodosios pupelės
200
g
kuminas
1
a. š.
sezamų pasta
10
g
maskarponės kremas
150
g
druska ir pipirai
pagal skonį
ridikėliai papuošimui
keletas
kalendra papuošimui
žiupsnelis
Porcijos: 4
Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi dar nematyto sumuštinio receptu. Čia puikiai dera pupelės, skrudinta šoninė ir maskarponės kremas. Sumuštinis ne tik sotus – jis labai gardus!
Gaminimo eiga
* Šoninę supjaustykite riekelėmis, svogūną – pusžiedžiais, saldžiąją papriką (pašalinę sėklas) – žiedeliais.
* Keptuvėje apkepkite šoninę. Išimkite, ten pat sudėkite kepti svogūną, papriką, smulkintą česnaką. Bebaigiant kepti užbarstykite pipirų, druskos, supilkite skardinę juodųjų pupelių, išmaišykite. Užberkite kumino, įdėkite sezamų pastos, išmaišykite.
* Čiabatą 12 minučių kepkite 190 laipsnių orkaitėje. Iškepusią ir kiek pravėsusią perpjaukite perpus išilgai.
* Ant čiabatos apatinės dalies konditeriniu švirkštu tolygiai išspauskite maskarponės kremo, ant jo dėkite pupelių ir daržovių masės, išdėliokite šoninės skrebučius ir papuoškite smulkiai pjaustytais ridikėliais bei kalendros lapeliais.
Atsiliepimai