Ingredientai
avinžirniai
250
g
alyvuogių aliejus
60
ml
sezamo pasta
20
g
moliūgų tyrė
120
g
citrinos sultys
10
g
česnakai
1
skiltelė
druska
pagal skonį
pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Traškiai keptos tortilijos puikiai dera su moliūgų humusu. Moliūgų humusas yra unikalus tradicinio humuso variantas, kuriame yra skrudintų moliūgų tyrės. Šis užkandis tinka vakarėliams, iškyloms ir kasdieniams užkandžiams.
Gaminimo eiga
* Tortilijų paruošimas: įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus.
* Supjaustykite tortilijas į ketvirčius.
* Į vidutinį dubenį sudėkite tortilijas, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite.
* Tolygiai sudėkite tortilijas ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite juos 5-8 minutes. Apibarstykite traškučius Maldono druska.
* Humuso paruošimas: sudėkite visus ingredientus į virtuvinį kombainą. Trinkite, kol gausite vientisą konsistenciją. Jei reikia, įpilkite daugiau alyvuogių aliejaus.
* Šis užkandis tinka vakarėliams, iškyloms ir kasdieniams užkandžiams. Tortilijas laikykite sandariame inde sausoje vėsioje vietoje iki 4-5 dienų.
* Laikykite humusą šaldytuve sandariame inde iki 3-4 dienų.
Atsiliepimai