Ingredientai
miltai
140
g
vanduo
30
ml
virti burokėliai
100
g
raudonosios pupelės
100
g
kuminas
1
a. š.
laimo sultys
20
ml
česnakas
2
skiltelės
alyvuogių aliejus
20
ml
druska ir pipirai
pagal skonį
Porcijos: 3
Gaminimo eiga
* Į dubenėlį įdėkite sviestą, miltus, moliūgų sėklas, vandenį, druską ir pipirus. Minkykite, kol sulips į vientisą tešlą ir nekibs prie rankų.
* Iškočiokite iki 2 mm storio lakštą ir jį kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, 30 minučių.
* Į virtuvinio kombaino arba trintuvo indą sudėkite virtus burokėlius, raudonąsias pupeles, kuminą, česnaką, alyvuogių aliejų, druską, pipirus bei laimo sultis. Sutrinkite iki vientisos masės. Jei per skysta konsistencija, įdėkite daugiau pupų.
* Leiskite atvėsti krekeriams, laužykite juos ir mėgaukitės su užtepėle.
Atsiliepimai