Burokėlių ir pupų užtepėlė parodys, kad unikalus skonis ir sveikų ingredientų derinys gali pritraukti skirtingo skonio ir mitybos įpročių žmones. Taip pat tai gali būti puiki galimybė išbandyti kažką naujo ir sveiko, derinant skonį ir maistinę vertę! Burokėlių užtepėlė negali nepatikti.

Gaminimo eiga

* Į dubenėlį įdėkite sviestą, miltus, moliūgų sėklas, vandenį, druską ir pipirus. Minkykite, kol sulips į vientisą tešlą ir nekibs prie rankų.

* Iškočiokite iki 2 mm storio lakštą ir jį kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, 30 minučių.

* Į virtuvinio kombaino arba trintuvo indą sudėkite virtus burokėlius, raudonąsias pupeles, kuminą, česnaką, alyvuogių aliejų, druską, pipirus bei laimo sultis. Sutrinkite iki vientisos masės. Jei per skysta konsistencija, įdėkite daugiau pupų.

* Leiskite atvėsti krekeriams, laužykite juos ir mėgaukitės su užtepėle.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai