Meduoliniai sausainiai – neatsiejama Kalėdų stalo dalis. Norint galima sausainius dekoruoti glazūra, tačiau jie ir be jos labai skanūs. Meduoliniai sausainiai iškeps vos per 10 minučių.

Gaminimo eiga

1. Medų, IKI sviestą ir cukrų kaitinkite prikaistuvyje iki vientiso sirupo konsistencijos apie 7–8 min. Atvėsinkite.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir prieskoniais. Įmuškite kiaušinį.

3. Supilkite atvėsusį sirupą ir gerai išminkykite tešlą.

4. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 1 val.

5. Šaltą tešlą apibarstykite miltais ir kočėlu kočiokite iki 0,5 cm storio lakštų. Išspauskite norimas formeles.

6. Kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 10 min., ant neprikepančios skardos.

7. Iškepusius sausainius apibarstykite cukraus milteliais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai