Ingredientai

ruginių miltų 30 g
druskos žiupsnelis
cinamono 1 a. š.
malto imbiero 0.5 a. š.
maltų gvazdikėlių 0.5 a. š.
anakardžių 0.5 a. š.
agavų sirupo 50 ml
Kiaušinio 1 vnt.
kokosų aliejaus 100 ml
vanilės ekstrakto 1 a. š.
medaus 2 v. š.
kepimo sodos 0.5 a. š.
Dekoravimui:
baltojo šokolado 100 g
aliejaus 1 a. š.
Spalvotų saldainių, pabarstukų
Porcijos: 5
Imbierinių sausainių gaminimui ypatingai daug laiko nereikia. Tinkamai paruošus tešlą jie kepa vos apie 10 minučių. Sausainiai dažniausiai gardinami įprasčiausiais prieskoniais: gvazdikėliais, cinamonu, maltu imbieru. Na o imbierinių sausainių gaminimas – puiki pramoga visai šeimai, ypač vaikams, nes paruoštus sausainius galima dar ir šventiškai padekoruoti.

Gaminimo eiga

1. Pašildykite medų, suberkite į jį kepimo sodą ir gerai išmaišykite.

2. Didesniame inde sumaišykite ruginius miltus, druską ir visus prieskonius. Supilkite kokosų aliejų, įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, agavų sirupą bei medų su soda ir išminkykite tešlą.

3. Kai tai padarysite, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir maždaug valandai palikite šaldytuve. Kai tešla atvės, plonai ją iškočiokite ir formelėmis išpjaustykite norimos formos sausainius. Jei norėsite kabinti ant eglutės, padarykite juose skylutes kaspinui praverti.

4. Paruoštus tešlos gabalėlius išdėliokite kepimo popieriumi išklotoje skardoje ir 7-10 minučių kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje.

5. Mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės išlydykite šokoladą, įmaišykite šaukštą aliejaus ir supilkite į konditerinį maišelį su maža skylute gale. Atvėsusius sausainius dekoruokite šokoladu bei spalvotais pabarstukais.

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai