Ingredientai

Ovalios formos duona (tinka ir juoda, ir šviesesnė) 1 vnt.
Mocarelos sūris (tinka ir kitoks sūris pagal skonį), 250 g
Ištirpdytas sviestas 70 g
Česnako skiltelė 3 vnt.
Svogūnas 0.5 vnt.
Garstyčios 1 a. š.
Čili pipiras (jei nemėgstate aštriai, galima nedėti) 1 vnt.
Petražolės, druska, pipirai pagal skonį
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dubenyje sumaišykite sviestą, alyvuogių aliejų, pjaustytą arba įspaustą česnaką, svogūną, garstyčias, petražolę, čili pipirą, pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų.

2. Supjaustykite duoną – įpjaukite kepalą iki pat apačios iš viršaus išilgai ir horizontaliai, tačiau įsitikinkite, kad kvadrato/rombo formos gabalėliai vis dar laikosi prie pagrindo.

3. Tuomet su šaukštu užpilkite pagardintą sviestą ant duonos ir į atsiradusius tarpelius. Juos atsargiai pripildykite sūriu, kad duona išlaikytų savo formą.

4. Suvyniokite visą duonos kepalą į aliuminio foliją ir kepkite orkaitėje 15-20 minučių. Praėjus laikui, išimkite duoną ir nuo viršaus nuimkite foliją, pašaukite duoną dar kelioms minutėms, kad viršus ir sūris apskrustų.

5. Išimkite duoną ir patiekite ją ant medinės lentelės ar didelėje lėkštėje ir vaišinkite susirinkusius svečius.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai