Ingredientai

Miltai 400 g
Actas 1 šaukštelis
Druska 1 šaukštelis
Vanduo puodelis
Druska pagal skonį
Grietinė 1 stiklinė
Grietinė 1 stiklinė
Porcijos: 8
Tradicinis kroatiškas pyragas - busnica.

Gaminimo eiga

Dubenyje persijokite miltus, suberkite druską. Po truputį pilkite drungną vandenį ir maišykite, kol tešla nebelips prie rankų.
Ant stalo patieskite švarų audinį, pabarstykite miltais ir iškočiokite kuo plonesnį tešlos lakštą.

Įdarui sutarkuokite cukiniją, sumaišykite su druska ir palikite pastovėti 20 minučių, o tada nusunkite susidariusias sultis. Suberkite varškę, sudėkite grietinę, išplaktus kiaušinius ir ištirpintą sviestą. drėgmės perteklių. Gerai išmaišykite.

Įdarą gražiai paskirstykite per visą tešlos paviršių. Paimkite audinį abiem rankomis ir sukite vyniotinį, kol suvyniosite visą tešlą į ritinį.

Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir atsargiai perkelkite į ją vyniotinį, kad nesuplyštų. Aptepkite plaktu kiaušiniu, apipilkite grietine ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 - 60 minučių, kol pyragas įgaus gražią auksinę spalvą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai