aA
Europos Sąjungos (ES) pareigūnai ir Europos Parlamentas antradienį išsprendė nesutarimus dėl istorinės bloko plėtros finansavimo, kai abi šalys sutiko, kad 2004-2006 metais biudžetas būtų padidintas 540 mln. eurų.
Šaltiniai Europarlamente sakė, jog biudžeto papildymas padėtų patenkinti dešimties naujų narių reikmes tokiose srityse kaip mokslas, kultūra ir švietimas.

Susitarimą pavyko pasiekti prieš kitą savaitę Atėnuose, šiuo metu ES pirmininkaujančios šalies sostinėje, įvyksiančią ceremoniją, kurios metu bus pasirašytos stojimo sutartys su 10 šalių kandidačių.

Europos Parlamentas grasino blokuoti balsavimą, kai valstybės narės pareikalavo į sutartį įtraukti skyrių dėl finansavimo, nors parlamentas abejojo jo teisėtumu.

Europarlamentas, turintis pritarti sutarčiai prieš tai, kai ji bus pasirašyta, apkaltino ES vyriausybes, kad jos nepasikonsultavusios su juo pateikė priedą, kuriame detalizuojami plėtros išlaidos.

Parlamento užsienio reikalų komisijai vadovaujanti Elmar Brok sakė, jog, jos manymu, dabar nesutarimai "iš esmės" yra išspręsti ir parlamentarai sutarčiai pritars.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0