aA
Penktadienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) spręs, ar panaikinti teisinį imunitetą keturiems kandidatams į Seimo narius, tarp jų - Darbo partijos pirmininkui europarlamentarui Viktorui Uspaskichui ir "Drąsos kelio" partijos kandidatei, buvusiai teisėjai Neringai Venckienei.
Viktoras Uspaskichas ir Neringa Venckienė
Viktoras Uspaskichas ir Neringa Venckienė
© DELFI

Panaikinti V.Uspaskicho, teisiamo Darbo partijos "juodosios buhalterijos" byloje, teisinę neliečiamybę prašo Vilniaus apygardos teismas, mat jis negali toliau nagrinėti baudžiamosios bylos.

Dėl tos pačios priežasties Vilniaus apygardos teismas prašo panaikinti ir Vitalijos Vonžutaitės imunitetą. Ji taip pat teisiama šioje byloje.

V.Uspaskichą ir V.Vonžutaitę kandidatais į Seimo narius yra iškėlusi Darbo partija.

Teismas prašo VRK leisti patraukti minėtus politikus baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jų laisvę.

Darbo partija kaltinama 2004-2006 metais dokumentuose nefiksavusi apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Į VRK taip pat kreipėsi Panevėžio apygardos prokuratūra, prašydama panaikinti Drąsos kelio partijos kandidačių N.Venckienės ir jos tetos Audronės Skučienės imunitetą.

Prokurorai siekia atlikti "su jomis susijusius procesinius veiksmus ir užbaigti ikiteisminius tyrimus įstatymų nustatyta tvarka".

Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti N.Venckienei ir A.Skučienei įtarimus dėl trukdymo antstolio veiklai, nepagarbos teismui ir teismo sprendimo nevykdymo.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N.Venckienės mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir jo sugyventinės Laimutės Stankūnaitės dukrą, kurią globojo N.Venckienė, perduoti motinai. Sprendimas, pasitelkus dideles policijos pajėgas, įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.

Pagal Seimo rinkimų įstatymą, visi kandidatai į Seimo narius nuo jų paskelbimo dienos įgyja teisinį imunitetą iki rinkimų pabaigos. Jį panaikinti gali tik VRK.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Įvardijo priežastį, kodėl Lietuvos prezidento rinkimai – be intrigos: įvyko baisus dalykas (39)

Lietuvoje vyksta ne prezidento rinkimai , o perrinkimas, todėl kampanija ir yra tokia nyki....

Mokslininkai užfiksavo įvykį, kuris paskutinį kartą nutiko tik prieš milijardą metų – tada atsirado augalai, o kas bus dabar?

Įvykis, kuris, kaip žinoma, per visą gyvybės Žemėje istoriją yra įvykęs tik tris kartus,...

Psichologė Gintarė Buinickaitė: ši karta išties kitokia, ir su ja reikia išmokti elgtis kitaip

„Z karta dažniausiai apibūdinama kaip labai kitokia: gimusi ir užaugusi arba dar auganti...

20 Lietuvos metų Europos Sąjungoje: tokio pajamų augimo gali pavydėti net ir visos kitos naujosios ES valstybės kaip keitėsi algos, kas atpigo (53)

Gegužės 1-ąją sueina lygiai du dešimtmečiai, kai Lietuva yra Europos Sąjungos narė....

Gerbėjus ir toliau šokiruoja Johnny Depppo šypsena: dalindamas autografus demonstravo nikotino pažeistus dantis

Johnny Deppas ir vėl atkreipė gerbėjų dėmesį į savo dantis, kai pasirodė filmo Jeanne Du...