aA
Kauno miesto apylinkės prokuratūros prokurorai nutraukė dar kovo 26 d. pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl Laimutės Stankūnaitės sužalojimo. Šioje byloje įtarimai buvo pareikšti dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio tėvui Vytautui Andriui Kedžiui.
Prokurorai nutraukė tyrimą D.Kedžio tėvui dėl L.Stankūnaitės sužalojimo
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

,,Nėra pagrindo toliau tęsti ikiteisminį tyrimą, nes tyrimu nebuvo nustatyta aplinkybių, dėl kurių nukentėjusioji L. Stankūnaitė negalėtų paduoti skundo privataus kaltinimo byloje, teisme palaikyti kaltinimo ir įgyti privataus kaltintojo statusą“, − sakė Kauno miesto apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Kaip nurodoma prokuratūros nutarime, jeigu Baudžiamojo proceso kodekso 407 straipsnyje (privataus kaltinimo bylos) nurodytos nusikalstamos veikos turi visuomeninę reikšmę ar jomis padaryta žala asmeniui, kuris dėl svarbių priežasčių negali ginti savo interesų, baudžiamąjį procesą dėl šių veikų turi teisę pradėti ir prokuroras, nesvarbu, ar nukentėjusiojo skundas ar jo teisėto atstovo pareiškimas.

Ikiteisminis tyrimas privataus kaltinimo bylose neatliekamas, procesas pradedamas paduodant skundą ar pareiškimą teismui.

Be to, manoma, kad toks nutarimas nepažeis nukentėjusios teisių baudžiamojo proceso metu, pažymimas prokuratūros pranešime.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0