aA
Ateinate pasidaryti manikiūro, jums šypsosi Emigrantų partijos kandidatai. Nuvažiuojate į degalinę įsipilti degalų – socialdemokratas Jonas Budrevičius deklaruoja, kad jam svarbiausia žmogus. Sukandęs dantis nupėdinate pas stomatologą, o ten „tvarkietis“ Kazys Zulonas teigia, kad didžiausia vertybė bei svarbiausias politikos tikslas yra tauta ir žmogus.
Politikai veržiasi arčiau rinkėjų – jų veidai šypsosi odontologijos kabinetuose, grožio salonuose
© DELFI

Politikų veidai rinkėjus šiais metais persekioja kur kas dažniau, nes Seimas sušvelnino rinkimų agitacijos reikalavimus ir politikai nebeturi prievolės plakatų kabinti tik ant specialiai sumontuotų stendų.

„Daugiau mažiau dabar rinkimų agitaciją galima kabinti beveik visur, tik negalima ant pastatų, kuriuose įsikūrusios valstybės įstaigos, negalima kabinti ant kelio ženklų, kultūros objektų ir panašių dalykų. Šiaip jie gali kabinti, tik Druskininkų savivaldybė neleidžia lauko reklamos. Mano galva, jie truputį pažeidžia įstatymą, bet Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) mano kitaip“, - DELFI sakė VRK narys Jonas Udris.

Emigrantų partiją remia vienas grožio salono darbuotojų

Grožio salono „Gražviga“ vadovas Anatolijus DELFI pasakojo, kad Emigrantų partijos rinkimų plakatas ant salono vitrinos buvo pakabintas dėl to, jog salone dirba žmogus, kuris priklauso šiai partijai ir palaiko jos tikslus.

Tiesa, jis pripažino, kad iš pradžių ant lango buvo pakabintas Emigrantų partijos plakatas šalia skelbimo, kuriuo pedikiūrą siūloma padaryti už 60 Lt, o parafino procedūrą ar kojų masažą – nemokamai.

Tačiau vėliau apsižiūrėta, kad Emigrantų partijos plakatas ir pedikiūro akcija nedera, tad vitrinoje liko kaboti tik Emigrantų partijos politikų veidai.

„O jeigu šitame salone dirba žmogus, kuris priklauso šitai partijai? Taip, salone dirba žmogus, kuris palaiko Emigrantų partijos tikslus. Čia visiškai natūralu, nes salonuose nėra kam dirbti, pusę darbuotojų emigruoja. Visos viešojo aptarnavimo įmonės galėtų po tokį plakatą pasikabinti, dešimt darbo vietų, dirba du-trys žmonės“, - sakė Anatolijus.

Paklaustas, ar nebijo, kad politikų plakatai atbaidys klientus, Anatolijus aiškino, jog rinkimų kampanija vyksta vos kelias savaites, tuo tarpu nuolatiniai klientai, anot jo, „auginami“ metų metais.

„Ir ant duonos parduotuvės galima pakabinti, visur galima“, - teigė Anatolijus.

„Lukoil“ rinkimų plakatus nuims

„Lukoil Baltija“ marketingo grupės vadovė Ingrida Ivanauskienė pasakojo, kad degalinėse įvairiuose regionuose reklamavosi įvairių partijų politikai, nes šiais metais nebeliko įpareigojimo rinkimų plakatus kabinti tik specialiuose stenduose.

„Pas mus skirtinguose regionuose yra labai įvairių atstovų ir politinių partijų. Vienais metais buvo draudžiama reklama, buvo nustatytos specialios vietos, specialūs stendai savivaldybėse, dabar situacija pasikeitusi, tad pagal reklamos įkainius galima reklamuoti, o politikas jokių nuolaidų nėra“, - sakė I. Ivanauskienė.

Tačiau, anot „Lukoil Baltija“ marketingo grupės vadovės, plakatai nuo degalinių vitrinų ar prekystalių dings, nes paaiškėjo, kad įmonė gali siūlyti reklamą politikams ar partijoms pagal patvirtintus politinės reklamos įkainius, tuo tarpu „Lukoil Baltija“ šių įkainių nebuvo pasitvirtinusi.

„Mes gavome įspėjimą ir šiandien nuimsime visas reklamas“, - teigė I. Ivanauskienė.

Šiuos įkainius, anot marketingo grupės vadovės, reikėjo pasitvirtinti iki šių metų pradžios, tad terminas praleistas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0