aA
Kvepiantis cinamonu obuolių pyragas... Kas gali būti geriau prie puodelio arbatos? Be to, toks pyragas kiek pastovėjęs tampa dar skanesnis. Sandariai uždarytame inde jį galima laikyti iki savaitės.
Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu
Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu
© "VELKAM foto"

Gaminimo laikas: 1 val. 45 min.
Porcijoje: apie 680 kcal (6 porcijos)

250 g sviesto,
4 obuoliai,
250 g cukraus,
tarkuota citrinos žievelė,
3 kiaušiniai,
150 g miltų,
šaukštelis malto cinamono,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
50 g maltų migdolų.

1. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius, o minkštimą supjaustome į 8 dalis.

2. Puode ištirpiname 50 g sviesto, sudedame obuolius ir įberiame 50 g cukraus. Maišydami kaitiname, kol obuoliai pradeda karamelizuotis. Užberiame tarkuotą citrinos žievelę. Sudedame į kepimo formą ir atvėsiname.

3. Į dubenį sudedame likusį sviestą, suberiame likusį cukrų ir sukame, kol masė tampa puri. Pamažu, nuolat sukdami, dedame išplaktus kiaušinius. Įmaišome miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir migdolus. Tešlą uždedame ant obuolių ir išlyginame.

4. Kepame 180° C karštumo orkaitėje 50-60 minučių.

5. Iškepusį pyragą 15 minučių vėsiname kepimo formoje.

Pyragas iškepęs, jei, įdūrus medinį smeigtuką, šis neapsivelia.

Žurnalas
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0