Gaminimo laikas: 1 val. 45 min.
Porcijoje: apie 680 kcal (6 porcijos)
250 g sviesto,
4 obuoliai,
250 g cukraus,
tarkuota citrinos žievelė,
3 kiaušiniai,
150 g miltų,
šaukštelis malto cinamono,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
50 g maltų migdolų.
1. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius, o minkštimą supjaustome į 8 dalis.
2. Puode ištirpiname 50 g sviesto, sudedame obuolius ir įberiame 50 g cukraus. Maišydami kaitiname, kol obuoliai pradeda karamelizuotis. Užberiame tarkuotą citrinos žievelę. Sudedame į kepimo formą ir atvėsiname.
3. Į dubenį sudedame likusį sviestą, suberiame likusį cukrų ir sukame, kol masė tampa puri. Pamažu, nuolat sukdami, dedame išplaktus kiaušinius. Įmaišome miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir migdolus. Tešlą uždedame ant obuolių ir išlyginame.
4. Kepame 180° C karštumo orkaitėje 50-60 minučių.
5. Iškepusį pyragą 15 minučių vėsiname kepimo formoje.
Pyragas iškepęs, jei, įdūrus medinį smeigtuką, šis neapsivelia.
Top naujienos
Pravieniškėse kalinys kaip reikiant išgąsdino pareigūnus: jeigu ir vėl nereaguos, pasigailės (4)
Pravieniškių 1-ame kalėjime – neįprastas bausmę dėl įvykdytų nusikaltimų atliekančio...
Ukrainos kapitonas pliekė Vilniaus ledą: siaubinga, kitąsyk turbūt reikės glaudžių organizatoriai tvarkėsi per naktį (9)
Sekmadienio vakaras užsitęsė Vilniuje vykstančio pasaulio ledo ritulio čempionato IB diviziono...
Būdamas 40-ies Žilvinas išgirdo diagnozę, kuri visiškai pakeitė jo gyvenimą: vieną rytą pabudau su puse nutirpusio kūno (1)
Būdamas 40-ies Žilvinas Mišeikis išgirdo diagnozę, kuri akimirksniu pakeitė jo gyvenimą:...
Pagauk politiką. Ignas Vėgėlė – apie slepiamą komandą, šeimos verslą ir pažadus rinkėjams (2)
Kodėl į prezidentus kandidatuojantis Ignas Vėgėlė iki šiol vengia įvardinti savo komandos...