„Atsakyme (Vidaus reikalų ministerijai – ELTA) nurodoma, kad Baudžiamojo proceso kodekso 177 straipsnis numato išskirtinai tik prokurorui suteiktą teisę spręsti, kokie ikiteisminio tyrimo duomenys yra neskelbtini ir kiek leistina juos paskelbti iki bylos nagrinėjimo teisme.

Atsižvelgiant į tai, šiuo atveju ikiteisminis tyrimas pagal nurodytą BK straipsnį galėtų būti pradėtas tik tuomet, jeigu tokį sprendimą priimtų prokuroras, įvertinęs, kad konkrečių duomenų paskelbimas pakenkė ikiteisminiam tyrimui ir nustatęs kitus būtinus nusikalstamos veikos požymius“, – teigiama prokuratūros pranešime.

Kaip Eltai teigė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vedėja Elena Martinonienė, tyrimas dėl galimo ikiteisminio tyrimo informacijos paviešinimo be leidimo nėra pradėtas.

„Ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas, nes prokuroras tam nematė teisinio pagrindo“, – Eltai teigė E. Martinonienė.

Delfi primena, kad vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama įvertinti, ar prezidentas Gitanas Nausėda, pranešęs apie galimų Rusijos opozicionieriaus Leonido Volkovo užpuolikų sulaikymą, nepažeidė įstatymo.

A. Bilotaitei pasikreipus į Generalinę prokuratūrą, prezidentas Gitanas Nausėda retoriškai klausia, ar ministrė ketins patraukti atsakomybėn ir Lenkijos premjerą Donaldą Tuską.

„Ar Donaldą Tuską irgi įrašė į tų, kuriuos ketina patraukti atsakomybėn, sąrašą?“ – antradienį žurnalistams Vilniuje sakė G. Nausėda. D. Tuskas, kaip ir G. Nausėda, praėjusį penktadienį taip pat komunikavo apie Lenkijoje sulaikytus įtariamuosius. Tuo metu prezidento komunikacijos grupė Eltai atsiųstame komentare pažymi, jog A. Bilotaitė, išsiuntusi raštą prokurorams, politikuoja. „Ministrės kreipimąsi vertiname kaip neatsakingą veikimą ir politikavimą artėjančių rinkimų fone“, – raštu Eltai nurodė prezidento komunikacijos grupė.


Aleksejaus Navalno bendražygis L. Volkovas Vilniuje buvo užpultas kovo mėnesį. Į pranešimą apie Vilniuje užpultą ir sužalotą Rusijos pilietį reagavo gausios policijos pajėgos, buvo iškviesti „Aro“ ir specialiosios paskirties pareigūnai. Svarstoma, kad užpuolimas gali būti susijęs su politine nukentėjusiojo veikla.

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.