aA
Pyragą galima papuošti ir su cinamonu išplakta grietinėle, išspaudžiant ją iš konditerinio maišelio. Po to dar kartą apibarstykite maltu cinamonu.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas
© Corbis/Scanpix

12 porcijų obuolių pyrago reikės:

Tešlai –

250 g miltų,
1 arbat.šaukštelio kepimo miltelių,
100 g cukraus,
0,5 arbat.šaukštelio malto imbiero,
125 g sviesto.

Įdarui –

1 citrinos,
800 g obuolių,
110 g cukraus,
100 g cukraus pudros.

Grietinėlės kremui –

1 pakelio vanilinio cukraus,
400 ml grietinėlės,
1,5 valg. šaukšto cukraus,
1-2 žiupsnelių malto cinamono.

Pagaminkite tešlą. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite į dubenį. Apibarstykite cukrumi ir maltu imbieru. Šaltą sviestą supjaustykite gabalėliais, suberkite į miltus ir viską greitai rankomis suminkykite. Sutrupinkite iš tešlos trupinėlius. Dviems trečdaliais tešlos vientisu sluoksniu padenkite riebalais suteptą išardomą d-24 cm dydžio kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių.

Paruoškite įdarą. Citriną nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite ir nulupkite ploną žievelės sluoksnį. Obuolius nuplaukite, nulupkite ir specialiu įrankiu išimkite sėklas. Supjaustykite obuolius pusžiedžiais.

Obuolius sudėkite ant tešlos, apibarstykite cinamonu, išlyginkite ir apibarstykite likusiais tešlos trupinėliais. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 35 minutes, kol susiformuos traški plutelė. Iškepusį pyragą iš orkaitės išimkite ir leiskite jam atvėsti.

Citriną perpjaukite pusiau. Iš vienos puselės išspauskite sultis. Cukraus pudrą sumaišykite su vienu šaukštu citrinų sulčių ir gauta glazūra apšlakstykite pyragą.

Grietinėlę suplakite su maltu cinamonu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Išdėliokite po vieną šaukštelį ant glazūros lašelių. Likusią grietinėlę patiekite atskirai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0