Tešlai reikės:
1 ½ stiklinės miltų,
1 stiklinės cukraus,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
50 g sviesto,
1 kiaušinio,
100 ml pieno,
2 obuolių.
Sviestą ištirpinkite. Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Supilkite sviestą, kiaušinį, pieną ir gerai išmaišykite. Galiausiai sudėkite skiltelėmis pjaustytus obuolius. Gerai išmaišykite ir tešlą sukrėskite į riebalais išteptą skardą.
Papuošimui:
1/2 stiklinės rudojo cukraus,
2 šaukštai cinamono,
6 šaukštai tirpinto sviesto,
1 stiklinė susmulkintų graikinių riešutų.
Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną. Pabarstykite virš tešlos. Pašlakstykite sviestu ir pabarstykite riešutais. Kepkite 375 laipsnių orkaitėje maždaug 35 minutes (kol prie dantų krapštuko, įkišto į pyragą, nelips tešla). Atvėsinkite.
Skanaus!
Top naujienos
Dėl 100 eurų kyšio vyras pateko į situaciją, kurios niekam nelinkėtų: po medikų paaiškinimo gresia didžiuliai nemalonumai (5)
Konfliktas su medikais virto kyšio byla, tačiau iš pirmo žvilgsnio beveik nekeliantis abejonių...
Automobiliams visam laikui uždaromas Vilniaus oro uosto pandusas (10)
Nuo pirmadienio automobiliams visam laikui uždaroma Vilniaus oro uosto simboliu tapusi...