aA
Kvepiantis cinamonu ir jaukiais namais obuolių pyragas.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas
© Corbis/Scanpix

Tešlai reikės:

1 ½ stiklinės miltų,
1 stiklinės cukraus,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
50 g sviesto,
1 kiaušinio,
100 ml pieno,
2 obuolių.

Sviestą ištirpinkite. Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Supilkite sviestą, kiaušinį, pieną ir gerai išmaišykite. Galiausiai sudėkite skiltelėmis pjaustytus obuolius. Gerai išmaišykite ir tešlą sukrėskite į riebalais išteptą skardą.

Papuošimui:

1/2 stiklinės rudojo cukraus,
2 šaukštai cinamono,
6 šaukštai tirpinto sviesto,
1 stiklinė susmulkintų graikinių riešutų.

Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną. Pabarstykite virš tešlos. Pašlakstykite sviestu ir pabarstykite riešutais. Kepkite 375 laipsnių orkaitėje maždaug 35 minutes (kol prie dantų krapštuko, įkišto į pyragą, nelips tešla). Atvėsinkite.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0