aA
„Lietuvos sąrašo“ politinė partija įkurta 2012 m. liepos mėnesį, jai vadovauja visuomenininkas Darius Kuolys. Ši politinė jėga formavosi mitinguose, kuriose buvo kritikuojamos visų grandžių teisėsaugos institucijos – nuo teismų, prokuratūrų iki policijos, Valstybės saugumo departamento, Specialiųjų tyrimų tarnybos.
„Lietuvos sąrašo“ partija
Spaudos konferencija S. Daukanto aikštėje
© DELFI / Tomas Vinickas

„Lietuvos sąrašui“ priklausantys žmonės kritikavo teisėsaugos institucijų veiksmus Kauno pedofilijos byloje bei nepritarė tuometinio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio sprendimui atleisti iš pareigų buvusius Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos vadovus – direktorių Vitalijų Gailių ir pavaduotoją Vytautą Giržadą. Pastarasis buvo įtariamas galėjęs nutekinti informaciją apie planus nacionalizuoti banką „Snoras“.

Iš pradžių D. Kuolys su bendražygiais siekė suburti kandidatų sąrašą drauge su partija „Drąsos kelias“, tačiau bendradarbiavimui nepavykus įregistravo atskirą politinę jėgą.

„Lietuvos sąrašas“ ketina dalyvauti Seimo rinkimuose, tačiau savo kandidatų sąrašo nekels. „Mūsų dalyvavimas rinkimuose bus savitas, kaip savita ir mūsų partija", - sakė D.Kuolys.

Politinė partija „Lietuvos sąrašas" Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) registravosi savarankišku politinės kampanijos dalyviu.

Pasak D.Kuolio, partija Seimo rinkimuose neplanuoja dalyvauti su atskiru kandidatu sąrašu, bet svarsto galimybę savo kandidatus kelti keliose vienmandatėse apygardose.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Mirė ilgametis įmonės „YIT Lietuva“ vadovas Antanas Butkus (3)

Bendrovė „ YIT Lietuva “ pranešė, kad neteko ilgamečio įmonės vadovo, palikusio didelį...

Suskaičiavo, kiek lietuviai išmeta maisto: tokio kiekio užtektų pamaitinti visus, jaučiančius nepriteklių (2)

Remiantis Eurostat tyrimo rezultatais, Lietuvoje vidutiniškai vienam gyventojui tenka apie 142 kg...

Natalija Bunkė su vyru Edgaru Eidėjumi išpildė dar vieną savo svajonę: mes tai padarėme! (12)

Apie nuosavus namus Ispanijoje svajoję verslininkai Natalija Bunkė ir Edgaras Eidėjus...

Skaudi Kaune dingusios studentės paieškų atomazga – merginos kūnas aptiktas upėje Rusijoje papildyta (2)

Kaune dingusios 22 metų studentės kūnas buvo surastas Nemune, Kaliningrado srityje, praneša...