aA
Kai kurie Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos frakcijos nariai norėtų pamatyti policijos filmuotą Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters perdavimą mergaitės mamai, vykusį gegužės 17 d. Tokį prašymą politikai išsakė policijos generalinio komisaro pavaduotojui Renatui Požėlai, trečiadienį dalyvavusiam TS-LKD frakcijos posėdyje.
Konservatoriai nori pamatyti filmuotą mergaitės perdavimo L.Stankūnaitei medžiagą
© Stopkadras/Youtube.com

„Daugelis Seimo narių klausinėjo, ar galės pamatyti filmuotą medžiagą. Komisaro pavaduotojas pasakė, kad tai yra ikiteisminio tyrimo medžiaga, kuria disponuoja prokuratūra. Jeigu prokuratūra manys, kad filmuotą medžiagą tikrai galima pamatyti, tai Seimo nariai, kurie turi teisę dirbti su slapta informacija, ją pamatys“, - apie posėdį pasakojo jame dalyvavusi parlamentarė Vincė Vaidevutė Margevičienė.

Jos teigimu, dalis Seimo narių domėjosi, kaip L. Stankūnaitės dukra laikosi šiuo metu. Pasak V. V. Margevičienės, konservatorių socialinės apsaugos ir darbo ministro Donatas Jankauskas aiškino, esą mažametei viskas gerai, su ja dirba specialiai atrinktas socialinis darbuotojas, nuolat konsultuoja psichologai.

Seimo nariams pasiteiravus, kaip psichologai patenka pas valstybės saugomą L. Stankūnaitę ir jos dukrą, V. V. Margevičienės teigimu, jiems buvo atsakyta, esą mergaitė ir jos mama pas psichologus vežamos specialiuoju transportu.

Paklausta, ar atsakymais konservatoriai buvo patenkinti, V. V. Margevičienė atsakyti vienareikšmiškai nesiryžo – jos teigimu, dalis frakcijos narių patenkinti, dalis – ne.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas R. Požėla pasakojo bandęs politikas paaiškinti, ką ir kodėl policija darė mergaitės perdavimo metu. Kaip žinoma, prie Kedžių ir Venckų namų tą dieną budėjo minia, nepritarianti mergaitės perdavimui, o namuose, be laikinosios mergaitės globėjos N. Venckienės buvo mergaitės seneliai, teta Audronė Skučienė, keletas kunigų bei kitų asmenų.

Mergaitės perdavimui pasitelkta apie 240 pareigūnų, dėl nepaklusnumo policijai tą dieną sulaikyti 39 asmenys.

„Klausimai buvo įvairūs, klausiant buvo pareikštos ir kai kurių Seimo narių nuomonės, bet aš manau, kad į visus pateiktus klausimus mes pabandėme atsakyti“, - pasakojo R. Požėla.

Jo teigimu, Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl įgaliojimų viršijimo pagal N. Venckienės pareiškimą, todėl pati policija jokių vidinių tyrimų neatlieka.

Klausiamas, kaip vertina iniciatyvas atlikti parlamentinį tyrimą dėl policijos vaidmens perduodant mergaitę mamai, R. Požėla svarstė, kad į visus šiuos klausimus galės puikiai atsakyti ikiteisminį tyrimą atliekantys prokurorai.

Pasiteiravus, kodėl mergaitės perdavimui pasitelkta net 240 pareigūnų, policijos generalinio komisaro pavaduotojas aiškino, jog tokia taktika pasirinkta rimtai įvertinus grėsmes bei niuansus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Įvardijo priežastį, kodėl Lietuvos prezidento rinkimai – be intrigos: įvyko baisus dalykas (36)

Lietuvoje vyksta ne prezidento rinkimai , o perrinkimas, todėl kampanija ir yra tokia nyki....

20 Lietuvos metų Europos Sąjungoje: tokio pajamų augimo gali pavydėti net ir visos kitos naujosios ES valstybės kaip keitėsi algos, kas atpigo (29)

Gegužės 1-ąją sueina lygiai du dešimtmečiai, kai Lietuva yra Europos Sąjungos narė....

Profsąjungų atstovai surengė eitynes ir mitingą

Lietuvoje minint Tarptautinę darbo dieną, profesinės sąjungos sostinėje surengė eitynes ir...

Fantastiška Šaro ir Sašos kapelų akistata: nugalės Jasikevičiaus magija ar pribloškianti Motiejūno forma?

Jau šią savaitę gali paaiškėti visi Eurolygos finalo ketverto dalyviai. Taip nutiks, jei visos...

Transliacija / Ar galiu užeiti? Vilniaus TV bokšte – apartamentai už 1000 eurų: norinčių tiek mokėti yra

Lietuvos radijo ir televizijos centras šį pavasarį atvėrė atnaujintas erdves, kokių iki šiol TV...