aA
Skanus ir greitai pagaminamas pyragas.
Pyragas
Pyragas
© Corbis/Scanpix
Šešiolikai porcijų jums reikės:

Tešlai –


130 g miltų,
50 g cukraus,
70 g sviesto,
Žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio trynio.

Karamelei ir migdolų masei –

20 g sviesto,
100 g cukraus,
50 g kapotų migdolų.

Įdarui –

600 g varškės,
250 g sviesto,
200 g grietinės,
100 g cukraus,
1 pakelio sausojo vanilinio pudingo,
4 kiaušinių,
200 g grietinėlės,
1 arbat. šaukštelio tarkuotos citrinų žievelės,
100 g rome išmirkytų razinų.

Miltus persijokite į dubenį. Atšaldytą sviestą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite aplink miltų kalnelį. Apibarstykite cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmuškite kiaušinio trynį ir užminkykite glotnią vientisą tešlą. Suvoliokite ją į rutulį, suvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Pagaminkite karamelę. Nedideliame puode ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, suberkite į cukrų ir maišykite tol, kol jis patamsės. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo formos dugną sutepkite riebalais ir tolygiai apibarstykite kapotais migdolais. Iš viršaus migdolų drožles apliekite karamele.

Varškę sumaišykite su grietine, cukrumi ir sausojo vanilinio pudingo milteliais. Po vieną įmuškite kiaušinius. Grietinėlę lengvai išplakite mikseriu ir kartu su tarkuota citrinos žievele bei rome išmirkytomis razinomis įmaišykite į varškės masę. Įdarą iškrėskite ant karamelės ir išlyginkite.

Tešlą dar kartą gerai išminkykite, iškočiokite į vientisą kepimo formos dydžio apvalų lakštą ir atsargiai uždėkite ant varškės įdaro. Pyragą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 45-50 minučių.

Iškepusį pyragą iš orkaitės išimkite ir dar pusvalandžiui palikite jį kepimo formoje vėsti. Po to kepimo formą apverskite ant padėklo taip, kad karamelės masė atsidurtų viršuje. Pyragą galite patiekti ir šaltą, ir karštą.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0