aA
Trečiadienį policija gavo 17 pranešimų iš įvairių Lietuvos vietų apie galimus pažeidimus išankstiniame balsavime rinkimuose į Seimą.
Išankstinio balsavimo dieną policija sulaukė 17 pranešimų apie pažeidimus
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis BNS sakė, kad daugiausia pranešimų gauta iš Šilutės - registruoti penki pranešimai. Du asmenys aplinkybių aiškinimuisi buvo sulaikyti ir pristatyti į policijos komisariatą.

Kitus pažeidimus pareigūnai gavo iš Elektrėnų, Trakų, Joniškio, Pasvalio, Kauno, Akmenės ir kitų vietų.

Vienas asmuo atsiuntė vaizdo medžiagą apie spalio 14 dieną per pirmąjį turą galimai padarytą pažeidimą.

Pasak R.Matonio, skambinusieji policijai pranešė apie važinėjančius įtartinus asmenis, neleistiną agitaciją ir kt. Naujų ikiteisminių tyrimų trečiadienį pradėta nebuvo.

Policijos departamentas teigia, kad atsakomybės sulaukti gali ne tik rinkimuose perkantys balsus asmenys, bet ir juos parduodantys rinkėjai.

"Rinkėjo balsavimas už atlygį, siūlymasis balsuoti už atlygį ar kurstymas tai daryti rinkimuose ar referendume užtraukia administracinę atsakomybę ir baudą nuo 1 iki 2 tūkst. litų", - rašoma Policijos departamento pranešime.

Baudžiamojo kodekso 172 straipsnis numato, kad trukdymas pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise gali būti baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Trečiadienį prasidėjo išankstinis balsavimas Seimo rinkimų antrajame ture.

Jau nuo šios dienos iki sekmadienio visoje šalyje dirba sustiprintos policijos pajėgos, pareigūnai patruliuoja prie išankstinio balsavimo vietų, pagal atskirą planą dirba kriminalinė policija.

Dėl galimų pažeidimų Seimo rinkimų pirmame ture teisėsaugos pareigūnai atlieka jau 17 ikiteisminių tyrimų. Vienoje byloje teismas baudžiamuoju įsakymu pripažino asmenį kaltu dėl balsų pirkimo ir skyrė 400 valandų nemokamų darbų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0