Sinoptikas Paulius Starkus LNK laidai „Labas vakaras, Lietuva“ teigė, jog vasariškais orais balandį ir užbaigsime. Vasariškai šilta bus ir likusi darbo savaitė, sakė jis.

„Dar, žinia, mūsų laukia paskutinis pavasario mėnuo – gegužė. Tačiau dabar, artimiausiomis dienomis, bent jau šią darbo savaitę, didesnių pokyčių neturėtume sulaukti.

Dėl to dienomis viskas bus gana panašiai – netrūks saulės, gal tik antradienį šiaurės vakarinėje šalies pusėje bus kiek daugiau debesų, bet kituose rajonuose tikrai turėtų būti sausa, nemažai saulėtų valandų. Ir taip – iki pat savaitės pabaigos“, – sakė sinoptikas.

Vėjas trečiadienį ir ketvirtadienį turėtų aprimti ir dienos bus tikrai gražios, prognozėmis dalijosi P. Starkus.

O nuo penktadienio šiek tiek atvės, kalbėjo P. Starkus. Dar didesnis atšalimas bus fiksuojamas kitos savaitės pradžioje.

„Bet dar ne itin daug, – tiek penktadienį, tiek ir šeštadienį temperatūra turėtų kilti iki 18–23 laipsnių. Taigi kaip tokiu metų laiku temperatūra bus aukšta. Ir daugiau ji sumažės galbūt tik kitos savaitės pradžioje“, – laidai „Labas vakaras, Lietuva“ sakė sinoptikas P. Starkus.

Paklaustas, ar švarką, striukę jau reikės pamiršti, sinoptikas sakė, kad ne.

„Manau, kad dar tikrai prireiks. Kaip matome, orai nėra pastovūs. Gali būti įvairių atvėsimų, drėgnesnių orų įsiveržimo“, – teigė sinoptikas P. Starkus.

Jis teigė, kad kol kas tikrai sunku pasakyti, kokia vasara laukia. Bet ilgalaikės tendencijos rodo, jog reikia tikėtis visko – tiek karštų, tiek ir šaltesnių periodų.

„Viskam reikia pasiruošti“, – kalbėjo sinoptikas P. Starkus.

Visą LNK pokalbį su sinoptiku P. Starkumi žiūrėkite čia: