aA
Užsienio bendrovės vertina nuostolius, kuriuos joms atneša darbo laiką internete ar su kompiuteriniais žaidimais trumpinantys darbuotojai, tuo tarpu Lietuvoje vyrauja nuomonė, kad darbuotojų susižavėjimas kompiuteriniais žaidimai yra tik prastai organizuoto darbo pasekmė.
Juras Eidukas, valdymo konsultacijų UAB "Elmprojektas" direktorius, teigia, kad labiau kompiuterizuotų stambių Lietuvos įmonių vadovai vis dažniau užtinka darbuotojus darbo laiką leidžiančius internete. Dar daugiau nei internetas darbdavius erzina kompiuteriniai žaidimai, nes internetas paplitęs mažiau, todėl jis pasiglemžia mažiau laiko.

"Įmonei pasiūlius įsigyti daugiau kompiuterių, vadovas atsako, jog tuomet darbuotojai dar labiau įniks į kompiuterinius žaidimus" ,– sako p. Eidukas.

Jeigu darbdaviui atrodo, kad jo pavaldinių žaidimai jau trukdo dirbti, tai jam p. Eidukas siūlo patvirtinti naudojimosi kompiuteriais taisykles. Tačiau vadybos ekspertas perspėja, kad darbuotojų perdėtas domėjimasis žaidimais ir internetu yra tik netolygaus darbo paskirstymo įmonėje liudijimas.

AB "Lietuvos telekomas" nustatė naudojimosi kompiuteriu taisykles, tačiau kiekvienam darbuotojui leidžia naudotis internetu ir elektroniu paštu asmeniniais tikslais, jeigu tik tai netrukdo darbui. LT atstovai įsitikinę, kad naršydami internete darbuotojai išmoksta geriau dirbti kompiuteriu, o racionaliai išnaudoti savo laiką darbuotoją galima skatinti kitais būdais. Tačiau šias priemones draudžiama naudoti tvarkant savo verslo reikalus.

Irmantas Jakubonis, VĮ "Infrostruktūra" programuotojas, teigia, jog dauguma kompiuterinius tinklus administruojančių programų gali stebėti, kiek, kada ir iš kokio kompiuterio buvo naudotasi internetu ir ko darbuotojas ieškojo, ir cenzūruoti laiškus. Šios programos taip pat gali neleisti vartotojui patekti į tam tikrus puslapius, juos atpažindamos pagal adresą ar turinį.

Austrijos laikraštis verslininkams, norintiems žinoti, ką veikia jų žmonės, pataria įsigyti JAV bendrovės "SpectorSoft" produktą "Spionage – Tool". Ši programa leidžia nuolat stebėti, kas vyksta darbuotojų ekranuose. Galiojant draudimui, kaip rodo www.computerchannel.de apklausos, jo nepaiso 13% darbuotojų.

"Verslo Žinios"
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Prezidento rinkimai 2024. Balsavimas baigėsi: pradedami skaičiuoti rezultatai speciali „Delfi“ laida rezultatams aptarti; pildoma (205)

Ingrida Šimonytė ar Gitanas Nausėda – Lietuva sekmadienį taria lemiamą žodį , kas bus...

Ekspertai įvertino prezidento rinkimų aktyvumą ir kampaniją: seniai nesimatė tokių nykių gatvių

Sekmadienį užvėrus rinkimines apylinkes, pradėti skaičiuoti balsai. Ir visai netrukus paaiškės,...

Blinkevičiūtė: socialdemokratams nereikia eiti į rinkimus tam, kad pasirodytume, jog esame

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė nesutinka kalbėti apie...

Šimonytės štabe – ramios nuotaikos: mano, kad antra vieta gali būti pranašinga

Iš prezidento antrojo rinkimų turo rezultatų bus galima daryti prielaidas apie artėjančius Seimo...

Tiesioginė transliacija / Speciali laida II turo balsavimo rezultatams aptarti žiūrėkite internetu arba televizijos kanalu „Delfi TV"

Nuo 20 val. „Delfi“ portale ir per „Delfi TV“ – speciali laida prezidento rinkimų antrojo...

Nausėdos štabe – laukimo nuotaikos: renkasi ištikimiausi bendražygiai

Sekmadienio vakarą užsidarius rinkimų apylinkėms antrosios kadencijos siekiančio prezidento...

Kaip rinkosi tie, kurių kandidatai į antrą turą nepateko: balsavo ir prieš, ir kad gražiai atrodytų

Saugumo klausimai buvo tarp dažniausiai rinkėjų prezidento rinkimuose minimų temų, aiškinant...