„Galime svarstyti, kas būtų, jeigu būtų. Bet reikia į viską žiūrėti giliau, viską pasverti ir įvertinti. Neinama į prezidento rinkimus, kad pasirodytume, kad esame. Mums nereikia pasakyti Lietuvos žmonėms, kad yra tokia socialdemokratų partija. Mes esame, buvome ir būsime“, – specialioje „Delfi TV“ laidoje antrojo prezidento rinkimų turui aptarti sakė V. Blinkevičiūtė.

Jos teigimu, partija yra gyvas organizmas, o olimpe „visą laiką būti negali“.

„Kas yra neblogai, nes priešingu atveju užmigtum ant laurų. Rimtai pasvėrėme ir įvertinome situaciją, kuri yra susiklosčiusi tarp valdančiosios daugumos, konservatorių ir prezidento. Tokių santykių Lietuvos žmonės nenori ir įvertinant tą aplinkybę socialdemokratai priėmė sprendimą remti G. Nausėdą tikėdamiesi, kad jis bus išrinktas“, – politinę logiką aiškino V. Blinkevičiūtė.

Ji atmetė kalbas apie galimus postus ir teigė, jog nori, kad partija Seimo rinkimuose turėtų pasitikėjimą.

„Čia mano noras kaip žmogaus ir socialdemokratės. Manau ir žiūrovai sutiks, kad kalbėti apie postus dar anksti. Yra buvę atvejų, kai per anksti politikai dėjosi karūnas“, – priminė ji.

Politikė pridūrė, kad birželio 15 dieną socialdemokratų partijos suvažiavime bus atsakyta į daugelį klausimų, kas ves partijos sąrašą artėjančiuose Seimo rinkimuose.

„Nebedaug liko, ko gero, būsime vieni iš pirmųjų, kurie pasitvirtinsime sąrašą į Seimo rinkimus“, – akcentavo ji.

V. Blinkevičiūtė teigė, kad partija vertina dabartinio prezidento G. Nausėdos veiklą užsienio politikos, saugumo, gynybos srityse, kur, jos teigimu, jam niekas neturi jokių priekaištų.

„Vertiname jam žmonių išreikštą pasitikėjimą ir mums yra ne tas pats, kas galėtų tapti šalies prezidentu. Mes matome ir pažįstame G. Nausėdą, kaip ir didžioji dalis Lietuvos žmonių, kurie išreiškė jam pasitikėjimą pirmajame ture ir, neabejoju, išreikš antrajame“, – kalbėjo ilgametė politikė.

Kviečiame rinkimų rezultatų laukti kartu su „Delfi“ ir stebėti tiesioginę laidą. Joje savo įžvalgų pateiks ekspertai, apžvalgininkai, politikai.

Visas naujienas apie antrąjį prezidento rinkimų turą skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)