aA
Daugelis D.Britanijos kompiuterius surenkančių ir parduodančių bendrovių, taip pat didieji prekybos atstovai gavo nemažai laiškų iš kompanijos „Intel“, kuriuose aprašomos kylančios problemos dėl garantijos suteikimo AMD procesoriams ir jiems skirtoms pagrindinėms plokštėms.
Procesoriai
„Tekstas spausdinimui/persiuntimui visiems, norintiems įsigyti kompiuterį su „Athlon“ procesoriumi“, - skelbiama laiškų pavadinimo eilutėje. Juose nurodoma, kad viena iš kompiuterius surenkančių bendrovių, tiek „AMD Athlon“, tiek „Intel Pentium 4“ procesoriams suteikinėjusi vienodą garantiją, sumažino garantijos laiką AMD sistemoms iki vienerių metų.

Pabrėžiama, kad kompiuteriai su AMD procesoriais dažniau gesdavo, palyginus su „Intel“ sistemomis. Laiške pateikiamos ir kylančios problemos. Pasak „Intel“ atstovų, jų lustai išskiria žymiai mažiau šilumos, turi geresnės konstrukcijos aušinimo sistemas, kurios užtikrina procesoriaus stabilumą.

Elektroniniame laiške bandomą įrodyti, kad daugiau problemų su programine ir technine įranga kyla naudojant „VIA“ mikroschemų rinkinius „Athlon“ procesoriams, nei „Intel“ pritaikytus mikroschemų rinkinius. Be to, „VIA“ pagrindinių plokščių aušintuvai dažniau genda ir sukelia daugiau triukšmo.

Vienas iš laišką gavusių kompiuterių surinkėjų mano, kad „Intel“ plokščių dizainas yra neblogas. Tačiau jos nėra idealios, kadangi genda, kaip ir visos kitos. Pasak jo, netiesa, kad „Intel“ pagrindinės plokštės yra geresnės už kitų gamintojų. Jo manymu, geresnės surinkimo kokybės yra bendrovių „Tyan“ ir „Asustek“ gaminiai.

Kompiuterių pardavėjų manymu, „VIA“ produktams pritaikyti aušintuvai nėra prasti, kaip tvirtinama „Intel“ laiške. Aušinimo sistemų gamintojai siūlo savo produkciją visoms sistemoms.

Žinoma, prieš kurį laiką buvo kilusios problemos su AMD procesorių perkaitimu, tačiau dabar visi „Thoroughbred“ lustai turi šilumos daviklius, kurie užkerta kelią „perkaitimui“.

„Intel“, „VIA“ ir AMD atstovai žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų nepakomentavo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0