aA
Europos Komisija pirmadienį pareiškė, kad rekomendacija dėl Makedonijos prašymo priimti šalį į Europos Sąjungą (ES) bus paskelbta šių metų rudenį.
Jose Manuel Barroso
Jose Manuel Barroso
© Reuters/Scanpix
Tačiau Komisijos prezidentas Jose Manuelis Barroso Makedonijos ministrui pirmininkui Vladei Bukovskiui teigė, kad dar per anksti kalbėti apie galimą valstybės prisijungimo prie ES datą.

Europos Komisija, kuri tikrina šalių tinkamumą narystei organizacijoje, nuomonę dėl Makedonijos turėtų pareikšti šių metų rudenį, sakė Barroso.

Vis dėlto jis nesuteikė didelių vilčių V. Bukovskio samprotavimams, kad Makedonija jau 2006 metais galėtų pradėti derybas dėl narystės organizacijoje, o dar po ketverių metų tapti visateise ES nare.

"Dar per anksti kalbėti apie galimą narystės datą", - sakė Barroso, pridūręs, kad reikia šiek tiek laiko, kad Komisija nuspręstų dėl Makedonijos tinkamumo, kurį visų pirma lems reformų tempai šalies viduje.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0