„Dėl Mariaus Laurinavičiau ir VSD vadovybės ryšių. 2017-2018 metais iš VSD direktoriaus D. Jauniškio ir jo pavaduotojo R. Bridikio keletą kartų esu gavęs pavedimą surinkti bei jiems pateikti įslaptintą informaciją, kuri vėliau būtų perduota M. Laurinavičiui. Tai daryti atsisakiau. Apie tai dar žino bent du buvę ir esami VSD pareigūnai. Apie tai liudijau ir laikinajai tyrimo komisijai“, – feisbuke trečiadienį rašo jis.

Pranešėjas tęsia, kad tai, jog šie liudijimai nėra jo kerštas M. Laurinavičiui, esą gali paliudyti ir Dovydas Pancerovas, kuriam apie šią situaciją jis pasakojo žurnalistui tik renkant medžiagą knygai „Pranešėjas ir Prezidentas“.

„Dabar jau tikrai plika akimi matosi, kad ši knyga, po jos išėjimo gimęs parlamentinis tyrimas, jo išvados yra kaip peilis „Gerovės valstybės kūrėjams“ ir aplink juos susispietusiems esamiems ir buvusiems teisėsaugos ir specialiųjų tarnybų vadovams bei kitiems veikėjams ir jie darys viską, kad su šiais procesais susijusius žmones pažeminti, paniekinti, sutrypti jų reputaciją“, – rašo jis.

T. Gailius teigia, kad jam belieka tik atsiprašyti savo žmonos, vaikų, artimųjų, kad jiems reikia ir vėl šitą viską išgyventi.

Tai pranešėjas paviešino po to, kai trečiadienį M. Laurinavičius savo paskyroje paskelbė įrašą, kuriame teigė, kad per patį pranešėjo skandalą, 2020 metų kovą, T. Gailius su visa šeima išvyko į Rusiją.

T. Gailius feisbuke rašė, kad trečiadienį M. Laurinavičius išplatino eilinę šmeižto dozę jo bei jo šeimos adresu.

Marius Laurinavičius

„Aš neliesiu tos jo „rašliavos“ dalies, kurioje buvo bandoma sumenkinti ar net paneigti taip vadinamos laikinosios parlamentinės „Pranešėjo“ tyrimo komisijos išvadas. Tegul tai daro Seimo nariai, kurie jas parengė ir patvirtino. Tačiau į tą dalį, kurioje M. Laurinavičius bando suabejoti mano bei mano žmonos, vaikų lojalumu, atsidavimu Lietuvai, ir tai grindžia mano vaikų mokslais mokykloje, žmonos draugėmis bei šeimos vykimais į Rusijos Federaciją, nesureaguoti negaliu“, – feisbuke rašo jis.

Anot T. Gailiaus, nuo nepriklausomybės laikų visų VSD pareigūnų, kurie dirbo Lietuvos ambasadoje Rusijoje, vaikai mokėsi toje pačioje J.Baltrušaičio vardo mokykloje. Dar bent dviejų VSD atstovų, kurie Maskvoje dirbo po jo, vaikai lankė tą pačią mokyklą. Tą pačią mokyklą lankė ir kitų Lietuvos diplomatų vaikai.

T. Gailiaus teigimu, arbas Lietuvos diplomatinėje atstovybėje Rusijoje išsiskiria tuo, kad ne tik diplomatai, bet ir jų šeimos nariai ne tik dirba, bet ir gyvena Ambasados teritorijoje.

„Natūralu, kad dėl to tarp žmonių susiformuoja artimi santykiai, draugystės. Visi mano šeimos vykimai buvo Ambasadoje dirbančių diplomatų, valstybės tarnautojų kvietimu, kaip Ambasados svečių, gyventa buvo taip pat Ambasados patalpose. Dėl žmonos draugių: visos jos buvo Lietuvos Ambasadoje dirbusios diplomatės, valstybės tarnautojos ar ten dirbusių diplomatų ar valstybės tarnautojų sutuoktinės“, – rašo jis.

Kreipsis į prokuratūrą

Pranešėjas pažymi, kad iš M. Laurinavičiaus „rašliavų“ žinoma, kad jis remiasi savo šaltinių iš VSD informacija, kuri, T. Gailiaus vertinimu, yra tikrai detali, o jis dar dirbdamas VSD apie šias šeimos išvykas, žmonos drauges yra kalbėjęs tik su tuometiniu VSD Vidaus saugumo valdybos viršininku, kuris tiesiogiai pavaldus VSD direktoriui.

Todėl artimiausiu metu jis planuoja kreiptis į Generalinę prokuratūrą, Žvalgybos kontrolierių dėl VSD pažeidžiamų jo bei jo šeimos narių žmogaus teisių, kišimosi į asmeninį gyvenimą, neteisėtos informacijos apie jį rinkimą bei platinimą.

„Taip pat planuoju kreiptis į teismą dėl mano bei mano šeimos šmeižto bei garbės ir orumo žeminimo“, – teigė jis.