aA
Dviejų žmonių nužudymu įtariamo kauniečio Drąsiaus Kedžio tėvai Laimutė ir Vytautas Kedžiai teismo prašo laikinai apriboti motinystės teises jų anūkės motinai Laimutei Stankūnaitei. Kaip jie nurodė savo ieškinyje, mergaitės motina esą yra nepatikima, yra susijusi su tvirkinimu kaltinamu Andriumi Ūsu, todėl esą ir neturi teisės auginti savo dukros.
Laimutė Stankūnaitė
Laimutė Stankūnaitė
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Kedžių ieškinys perduotas nagrinėti Panevėžio miesto apylinkės teismui, nes visi Kauno miesto apylinkės teismo teisėjai nuo šios bylos nagrinėjimo nusišalino. Kaip nutartyje nurodė Kauno teismo pirmininkas, ieškovų dukra Neringa Venckienė yra paskirta mergaitės, dėl kurios vyksta ginčas, laikinąja globėja, be to, dirba Kauno apygardos teisme, kuris vykdo apylinkės teismo administracinės veiklos kontrolę.

Lietuvos apeliacinis teismas šį prašymą patenkino. Pasak teismo, mažametės mergaitės įstatyminė atstovė N. Venckienė turi materialinį suinteresuotumą bylos baigtimi.

„Atsižvelgiant į tai, kad Kauno miesto apylinkės teismas yra jo procesinės veiklos kontrolę atliekančio Kauno apygardos teismo veiklos teritorijoje, kuriame teisėja dirba N. Venckienė, sudaro pagrindą atsirasti pagrįstoms abejonėms dėl galimumo objektyviai ir nešališkai išnagrinėti paduoto ieškinio priėmimo bei jo pagrįstumo klausimus tiek Kauno miesto apylinkės teisme, tiek bet kuriame kitame Kauno apygardos teismo veiklos teritorijoje veikiančiame apylinkės teisme“, - neskundžiamoje nutartyje pažymėjo Lietuvos apeliacinis teismas.

Prašymą laikinai apriboti motinystės teises L. Stankūnaitei bei nustatyti mergaitės gyvenamąją vietą su globėja, buvo pateikusi ir N. Venckienė, tačiau Kėdainių miesto apylinkės teismas nusprendė, kad mažylei būtų geriausia augti su motina. Šį sprendimą globėja yra apskundusi Panevėžio apygardos teismui.

Laikinai apriboti motinystės teises galima, kai tėvai ar vienas jų vengia atlikti savo pareigas auklėti vaikus, piktnaudžiauja tėvų valdžia, žiauriai elgiasi su vaikais, savo amoraliu elgesiu jiems daro žalingą įtaką arba jais nesirūpina. Laikiną ar neterminuotą tėvų (tėvo ar motinos) valdžios apribojimą teismas taiko atsižvelgdamas į konkrečias aplinkybes, dėl kurių prašoma apriboti tėvų valdžią.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Klausimų sukėlė „Go Vilnius“ dirbančių vadovų skaičius: tokių – apie 50, o didžiausia alga beveik 10 tūkst. eurų (14)

Oficiali Vilniaus miesto plėtros agentūra „ Go Vilnius “ nustebino ten dirbančių vadovų...

Karas Ukrainoje. Ukrainai pavyko Maskvoje sunaikinti Rusijos gynybos ministerijos sraigtasparnį Ka-32 Zelenskis: Rusija perėmė iniciatyvą, kol JAV delsė teikti paramą

Ukrainos žvalgybos pareigūnams (GUR) pavyko Maskvoje sunaikinti rusų sraigtasparnį Ka-32. Šis...

„Simpsonai“ numarino 34 metus figūravusį personažą: gerbėjai liko priblokšti

Sekmadienio vakarą ilgametis „Fox“ animacinis serialas „The Simpsons“ („ Simpsonai “)...

SuTaupyk

Riešutų kremo verslą vystantis Mindaugas: įsigijome jį su užsidegimu kurti

Prekių ženklą „Sviestas sviestuotas“ puikiai žino mėgstantys riešutų kremą. Jį prieš...