Kedžių ieškinys perduotas nagrinėti Panevėžio miesto apylinkės teismui, nes visi Kauno miesto apylinkės teismo teisėjai nuo šios bylos nagrinėjimo nusišalino. Kaip nutartyje nurodė Kauno teismo pirmininkas, ieškovų dukra Neringa Venckienė yra paskirta mergaitės, dėl kurios vyksta ginčas, laikinąja globėja, be to, dirba Kauno apygardos teisme, kuris vykdo apylinkės teismo administracinės veiklos kontrolę.

Lietuvos apeliacinis teismas šį prašymą patenkino. Pasak teismo, mažametės mergaitės įstatyminė atstovė N. Venckienė turi materialinį suinteresuotumą bylos baigtimi.

„Atsižvelgiant į tai, kad Kauno miesto apylinkės teismas yra jo procesinės veiklos kontrolę atliekančio Kauno apygardos teismo veiklos teritorijoje, kuriame teisėja dirba N. Venckienė, sudaro pagrindą atsirasti pagrįstoms abejonėms dėl galimumo objektyviai ir nešališkai išnagrinėti paduoto ieškinio priėmimo bei jo pagrįstumo klausimus tiek Kauno miesto apylinkės teisme, tiek bet kuriame kitame Kauno apygardos teismo veiklos teritorijoje veikiančiame apylinkės teisme“, - neskundžiamoje nutartyje pažymėjo Lietuvos apeliacinis teismas.

Prašymą laikinai apriboti motinystės teises L. Stankūnaitei bei nustatyti mergaitės gyvenamąją vietą su globėja, buvo pateikusi ir N. Venckienė, tačiau Kėdainių miesto apylinkės teismas nusprendė, kad mažylei būtų geriausia augti su motina. Šį sprendimą globėja yra apskundusi Panevėžio apygardos teismui.

Laikinai apriboti motinystės teises galima, kai tėvai ar vienas jų vengia atlikti savo pareigas auklėti vaikus, piktnaudžiauja tėvų valdžia, žiauriai elgiasi su vaikais, savo amoraliu elgesiu jiems daro žalingą įtaką arba jais nesirūpina. Laikiną ar neterminuotą tėvų (tėvo ar motinos) valdžios apribojimą teismas taiko atsižvelgdamas į konkrečias aplinkybes, dėl kurių prašoma apriboti tėvų valdžią.