aA
Cikorijų salotos įgaus ypatingą pikantišką skonį, jei į grietinėlės padažą įbersite kubeliais pjaustyto sūrio su žaliuoju pelėsiu. Taip pat galite panaudoti ir lydytus sūrelius.
Cikorijos
Cikorijos
© Corbis/Scanpix
4 porcijoms jums reikės:

1 kg cikorijų salotų,
1 svogūno galvutės,
100 g virto kumpio,
152 g ryžių,
druskos,
2 valg. šaukštų sviesto,
1 apelsino sulčių,
150 ml daržovių sultinio,
200 ml grietinėlės,
maltų juodųjų pipirų,
tarkuoto muskato riešuto,
1 arbat.šaukštelio cukraus,
tarkuotos vieno apelsino žievelės.

Cikorijų salotas nuvalykite, nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau ir pašalinkite kietą šerdį. Svogūno galvutę nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Virtą kumpį supjaustykite kubeliais. Ryžius perplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.

Didelėje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apie penkias minutes pakepinkite jame cikorijas iš visų pusių. Suberkite smulkintą svogūną, kumpio kubelius ir pakepinkite dar penkias minutes. Kepimo formą sutepkite riebalais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

Apelsino sultis, daržovių sultinį ir vieną trečdalį grietinėlės supilkite į keptuvę su cikorijomis ir pakaitinkite, kad išgaruotu nedidelis kiekis skysčių. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Kepintas daržoves ir kumpį sluoksniais perkelkite į kepimo formą. Į likusią grietinėlę įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, pagardinkite ją tarkuotu muskato riešutu, cukrumi ir tarkuota apelsino žievele. Cikorijas ir kumpį apliekite grietinėle ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite penkias-aštuonias minutes. Ryžius patiekite atskirai. Patiekalą galite papuošti petražolių šakelėmis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0