aA
Buvęs Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Jurgis Jurgelis artėjančiuose Seimo rinkimuose sieks tapti parlamentaru. Vietą partijos sąraše daugiamandatėje apygardoje jam parūpino valstiečiai liaudininkai, J. Jurgeliui skirta ir vienmandatė Justiniškių apygarda Vilniuje, nors jis ir nėra partijos narys.
Jurgis Jurgelis
Jurgis Jurgelis
© "Lietuvos žinios"
„Taip, seniai su juo viskas sutarta. Aš jį pažįstu dar nuo Sąjūdžio laikų, kaip signatarą, todėl mes jį pakvietėme, nes partijai reikia tokių žmonių“, - DELFI sakė valstiečių liaudininkų lyderė Kazimira Prunskienė, paklausta apie J. Jurgelio dalyvavimą rinkimuose.

Pats J. Jurgelis sako, kad turi nemažą patirtį teisėsaugos srityje ir galėtų prisidėti prie šios srities institucijų veiklos tobulinimo. Jeigu pakliūtų į Seimą, buvęs VSD vadas sakosi norėtų dirbti Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete (NSGK).

„Papulsiu gerai, nepapulsiu - ne tragedija. Tiesiog manau, kad turiu labai nemažą patirtį teisėsaugos srityje ir jaučiuosi, na kaip pasakyti, kad dar galima padirbėti čia. (...) Mano tokia patirtis yra gana jau pakankamai plati ir jaučiuosi išmanąs ir galįs dirbti. Turiu idėjų, nes reikia pažiūrėti į teisėsaugą kaip į sistemą. Ji, kaip žinot, kūrėsi kaip atskiros sistemos, bet nesikūrė kaip sistema, tai dabar mes vis svarstom, kaip čia ką patobulinti. Tai aš gal gerai apie save galvoju, bet toj srity dar turiu ką pasakyti“, - DELFI pasakojo J. Jurgelis.

1990-1992 m. J. Jurgelis buvo Atkuriamojo Seimo-Aukščiausiosios tarybos deputatas, 1993-1998 m. dirbo VSD direktoriumi, vėliau buvo VSD patarėju, 2002-2004 m. buvo ministro pirmininko patarėjas teisėsaugos klausimais, 2004-2005 m. ėjo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadovo pareigas, vėliau dirbo policijos generalinio komisaro padėjėju bei Užsienio reikalų ministerijos (URM) patarėju.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0