aA
Internete pasirodė informacija apie naują galingų procesorių skleidžiamos šilumos panaudojimo būdą. Vienas D.Britanijos gyventojas, pasivadinęs „Trubador“, sugebėjo iškepti kiaušinienę procesoriumi „AMD Athlon XP“.
Kiaušinienė
Kulinarijos proceso metu jis atidarė kompiuterio korpusą, nuėmė nuo procesoriaus aušintuvą ir pakeitė jį miniatiūrine konstrukcija, pagaminta iš kelių varinių monetų. Prie procesoriaus konstrukcija buvo pritvirtinta pasinaudojus „ThermoResin“ medžiagomis.

Vėliau „virtuvės šefas“ įjungė kompiuterį ir palaukė, kol monetos pakankamai įkais (tam reikėjo apie 4 minučių). Tada ant monetų buvo padėtas aliuminio padėklas, į kurį įmuštas kiaušinis. Kaitimo procesas, žinoma, buvo lėtesnis nei kepant ant paprastos kaitinimo plytelės, kiaušininė buvo paruošta po 11 minučių. Patiekalą suvalgė pats eksperimento autorius, o procesoriui „AMD Athlon XP 1500+“ kepimo procesas nepakenkė. Kepant kiaušinienę buvo sunaudotas pakankamai didelis šilumos kiekis, todėl lustas nesudegė.

Ateityje maisto gaminimo procesoriumi specialistas ketina ir toliau tęsti kulinarinius eksperimentus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0