aA
Geriausias sprendimas iš susidariusios Garliavoje situacijos būtų bendras Drąsiaus Kedžio dukters giminių ir artimųjų sutarimas, palankiausias pačiai mergaitei, mano Premjeras Andrius Kubilius.
L. Stankūnaitės bandymas pasiimti dukrą
L. Stankūnaitės bandymas pasiimti dukrą
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

"Būtų geriausia, jeigu patys giminės ir artimieji rastų sutarimą, kuris būtų palankiausias pačiai mergaitei, nes dabar, deja, tenka kartais galvoti, kad mergaitės likimas nelabai ir berūpi, ir kai kas mergaitės situacija naudojasi, kad knygas rašytų ar partijas kurtų", - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė jis.

Premjero teigimu, įvykiai Garliavoje kelia įtampą visuomenėje, tačiau visi turėtume prisiminti, kad gyvename teisinėje valstybėje, todėl privalome laikytis teismų įgaliojimų.

"Tenka pripažinti, valstybės institucijoms tokiuose šeimos ginčuose tenka labai sudėtinga našta ir patirties, kaip spręsti tokias problemas, tikrai nėra. Padaromos ir klaidos, ir valdžios institucijų, ar tai būtų savivaldos lygmens, ar kito lygmens, veiksmai turi būti labai atsargūs", - pabrėžė premjeras.

A. Kubilius taip pat teigė manąs, kad būtų verta atsižvelgti į psichologų siūlymus leisti mergaitei pagyventi psichologiškai neutralioje aplinkoje, tačiau tokį sprendimą turi priimti teismas.

"Manyčiau, kad būtų verta atkreipti dėmesį ir į psichologų, žinomų specialistų pasiūlymą, kad galbūt geriausias sprendimas pačiai mergaitei būtų siekti, kad, naudojantis teisėtomis ir teisinėmis priemonėmis, mergaitė bent tam tikrą laiką galėtų pagyventi psichologiškai neutralioje aplinkoje", - sakė A. Kubilius.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0