aA
Laimutė Stankūnaitė įsitikinusi, kad jau artimiausiu metu jai bus sugrąžinta dukrelė, dėl kurios jau ne vienerius metus vyksta arši kova. Užsimenama, kad dar vieną mergaitės paėmimo iš laikinosios globėjos Neringos Venckienės namų operaciją planuojama vykdyti dar šią savaitę. Tuo tarpu L. Stankūnaitei plūsta grasinimai nužudyti. Jauna moteris pripažįsta, kad tokia situacija jai kelia nerimą, tačiau ji neketina pasiduoti ir savo tikslo – susigrąžinti dukrą - sieks iki pabaigos.
L.Stankūnaitė: manau, kad jau labai greitai būsime su dukrele
© DELFI (R.Achmedovo nuotr.)

L. Stankūnaitė trečiadienį sutiko DELFI duoti išskirtinį interviu.

Sieks mergaitei sugrąžinti vaikystę

L. Stankūnaitė neabejoja, kad anksčiau ar vėliau pavyks susigrąžinti dukrą. Moteris nenoriai kalba apie tai, kur gyvens su mergaite. L. Stankūnaitė teigia, kad tiek ji, tiek jos dukra yra saugomi asmenys, todėl kalbėti apie detales ji negali.

Tačiau L. Stankūnaitė tikina, kad dukrai suteiks visą reikiamą pagalbą, kad ji sugrįžtų į normalų gyvenimą.

„Bus teikiama reabilitacija, terapija, bus teikiama pagalba. Bus visos priemonės, kad mergaitė vėl grįžtų į normalų gyvenimą. Pradėti gyventi taip, kaip įprasta kiekvienam vaikui – su mama, su savo šeima“, - DELFI sakė L. Stankūnaitė.

Mergaitės mama įsitikinusi, kad šiuo metu jos dukra auga netinkamoje aplinkoje, kurioje nuolat žeriama kritika jos atžvilgiu.

Grasinimai – kiekvieną dieną

Po to, kai praėjusį penktadienį buvo nesėkmingai bandyta iš Kedžių namų paimti mergaitę, L. Stankūnaitės atžvilgiu pasipylė grasinimai.

„Kai gauni grasinimų nušauti, kai gauni grasinimų, kad žino, kur tu esi, tai vargu ar galima pavadinti šią būseną ramia. Be abejo, man neramu kiekvieną minutę. Po teismo sprendimo grąžinti man dukrą gaunu grasinimų kiekvieną dieną“, - DELFI sakė L. Stankūnaitė.

Moteris sako sulaukusi apie 10 grasinimų, dėl kurių kreipėsi į teisėsaugą.

Neoficialiais duomenimis, mergaitė mamai gali būti perduota dar šią savaitę. L. Stankūnaitė vylėsi, kad šį kartą viskas vyks sklandžiai.

DELFI primena, kad praėjusį penktadienį mergaitės perdavimas mamai virto tikra drama, po kurios sužalojimus patyrė ne tik L. Stankūnaitė ir Drąsiaus Kedžio teta Audronė Skučienė, bet ir pati mergaitė.

Po šio įvykio abi pusės pateikė pareiškimus policijai, o pastaroji tirs pareigūnų elgesį perdavimo metu.

Padeda žmonės

Nesenai L. Stankūnaitei pradėjo atstovauti vienu geriausių specialistų vadinamas advokatas Gintaras Černiauskas. Ne paslaptis, kad gynėjų paslaugos – nėra pigios. L. Stankūnaitė sako, kad susimokėti advokatams padeda žmonių parama.

„Advokato paslaugas apmoku iš gerų žmonių pagalbos, paramos. Sąskaitą esu atidariusi beveik metus. Žmonės man labai padeda ir ne tik finansiškai – jie mane ir konsultuoja, yra ir teisinė pagalba. Yra kitokių specialistų, psichologų“, - sako L. Stankūnaitė.

Moteris taip pat tikina, kad daug padeda ir jos tėvai.

Stengiasi išlaikyti šaltą protą

L. Stankūnaitė pripažįsta, kad vizitai į Garliavą jai nėra malonūs. Jai visuomet tenka išklausyti aštrius kritikos žodžius iš Venckų ir Kedžių pasekėjų.

„Savo atžvilgiu aš esu išgirdus daug kaltinimų: kad esu sutenerė, kad esu prostitutė, kad esu pedofilė. Turbūt visos laidos neužtektų išvardinti, kokiais epitetais esu vadinama. Žinote, aš manau, kad tai yra žmonių, kurie taip kalba, psichologinė problema. Aš žinau, kas esu. Mano artimieji žino, kas aš esu ir visiems nebūsi geras“, - DELFI sakė L. Stankūnaitė.

Visgi moteris pripažįsta, kad kartais susilaikyti girdint necenzūrinius užgauliojimus nėra lengva.

„Turbūt kiekvienas turėtume vadovautis protu, o ne emocijomis. Aš stengiuosi tai daryti – mažiau emocijų, daugiau proto šitoje situacijoje. Ar sunku susilaikyti? Iš tikrųjų nelengva. Kai matai, kad tavo vaikas yra draskomas į visas puses, tai tikrai nelengva“, - pripažįsta moteris.

Apie asmeninį gyvenimą kalba nenoriai

L. Stankūnaitė nenoriai kalba apie savo asmeninį gyvenimą. Jauna moteris tikina nenorinti būti įžymybe – dabar jai svarbiausia atgauti aštuonmetę dukrelę.

„Pasakysiu labai prastai – aš nesu žvaigždė. Aš nesu iš glamūrinio žurnalo – kaip aš gyvenu, kokiu laku lakuojuosi, ką veikiu ir taip toliau. Mano svarbiausias tikslas yra susikoncentruoti ties dukrelės susigrąžinimu ir visiška reabilitacija jai. Čia yra mano pagrindinis tikslas. Apie tai mes galime kalbėti. Klauskite apie dukrą, o aš ne tas žmogus, kuriam dabar rūpi pasakoti kaip gyvenu ir ką veikiu“, - sako L. Stankūnaitė.

Kalbėdama apie savo ateitį moteris tikina, kad neketina palikti Lietuvos.

„Aš nematau prasmės bėgti, slėptis. Tik turi praeiti laiko ir nuslūgti emocijos“, - įsitikinusi L. Stankūnaitė.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Pajamų deklaravimui liko vos savaitė: atsakė į dažniausiai užduodamus klausimus

Valstybinė mokesčių inspekcija ( VMI ) primena, kad pajamas privalantiems deklaruoti gyventojams...

Prieš vėją papūtusi Rusijos penkiakovininkė skundžiasi buvusi išspirta iš rinktinės

Penkiakovininkams iš Ukrainą užpuolusių valstybių praėjusią žiemą buvo atvertos durys...

Karas Ukrainoje. Pranešama, kad Čerkasuose nuaidėjo sprogimai

Oro perspėjimo metu Čerkasų srityje pasigirdo sprogimų garsai. Apie tai pranešama...

Žiniasklaida: Kirkilas mirė patyręs insultą (2)

Buvęs premjeras Gediminas Kirkilas mirė patyręs insultą, ketvirtadienį pranešė portalas...

Pistoriusas: Rusija gamina daugiau ginklų negu jai reikia dabartiniame kare prieš Ukrainą (1)

Rusija jau dabar gamina daugiau ginklų nei jų reikia karui prieš Ukrainą . Maskva papildo savo...

Viskas aišku. Branduoliniai ginklai Lenkijoje: kaip tai keistų Europos saugumą?

„Tai mažina komfortą, o Rusija šiandien tikrai per daug to komforto turi“, – apie...