Tai tradicinis žemaitiškas patiekalas.

Gaminimo eiga

Šį patiekalą gaminant reikalingas kraujas, todėl jis gan retas patiekalas virtuvėje, nes kraują galima gauti tik pjaunant kiaulę :) Bet jei jau kraujas papuolė į mano virtuvę, skubu pagaminti šį patiekalą.

Pasiruošimui reikia laiko, bet viską įdėjus į orkaitę kepti, galima bus ir laikraštį paskaityti.

Abejas kruopas apvirti atskirai, jos turi būti jau minkštos, bet jokiu būdu nepervirę.

Kai kruopos pravėsta, jas dideliam dubenyje sumaišome su krauju, paskaniname pipirais, druska, lauro lapais ir kalendra. viską gerai išmaišome ir pilame į žarnas, tada užrišame ar mediniais smeigtukais užtvirtiname, kad įdaras nepabėgtų.

Dedame kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę, kepame apie 40-60 min., priklauso nuo to, kokio storumo žarnos.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai