Ingredientai

Majonezas 2 v. š.
Garstyčios 1 šaukštas
Nerafinuotas cukranendrių cukrus žiupsnelis
Airiškas čederio sūris 50 g
Šviežias sausai brandintos jautienos maltinis 1 vnt.
Purškiamas ypač tyro alyvuogių aliejus
Amerikietiško stiliaus mėsainių bandelių puselės 3 vnt.
Gražgarsčių lapai sauja
Druska žiupsnelis
Juodeji pipirai pagal skonį
Itin turtingo skonio burgeris – įsitikinsite patys. reikia pasistengti, bet verta. Šis burgeris puikiai tiks šventėms.

Gaminimo eiga

1. Majonezą, garstyčias, nerafinuotą cukranendrių cukrų, juoduosius pipirus, pusę smulkinto obuolio sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos. Į gautą masę suberkite likusius smulkintus obuolius ir gerai išmaišykite.

2. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, svogūnus žiedais, airišką čederio sūrį ir marinuotus agurkėlius plonomis juostelėmis. Krevetes ir čioriso dešrą atskirai suverkite ant iešmelių. Pomidorus ir svogūnus pabarstykite druska ir pipirais.

3. Krevetes, čioriso dešrą ir šviežią sausai brandintos jautienos maltinį papurkškite ypač tyru alyvuogių aliejumi, krevetes ir maltinį pabarstykite juodaisiais pipirais. Abu iešmelius ir mėsainio maltinį gerai įtrynę rankomis kepkite įkaitintoje kepsninėje iš abiejų pusių, po maždaug 2 min., kol apskrus ir iškeps.

4. Krevetes ir čioriso glazūruokite BBQ padažu, ant jautienos maltinio uždėkite čederio sūrio juosteles, į kepsninę įdėkite amerikietiško stiliaus mėsainių bandeles ir viską kepkite uždarytame grilyje apie 1 min. Krevetes pabarstykite druska.

5. Ant apatinės bandelės vidinės pusės tepkite pomidorų padažą, dėkite salotų lapus, pjaustytus svogūnus, agurkėlius, jautienos maltinį su sūriu, patepkite BBQ padažu ir dėkite kitą bandelę. Ant viršutinės bandelės tepkite obuolių-majonezo padažą, dėkite krevetes, čioriso dešrą, pjaustytus pomidorus, svogūnus, viršutinę bandelę perteptą BBQ padažu ir patiekite.

Receptą siūlo Alfas Ivanauskas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai