Ingredientai

Pieniškas šokoladas tarkuotas 2 stiklinės
Sausainiai vaniliniai sutrupinti 1.5 stiklinės
Žemės riešutai skrudinti malti stiklinė
Cukrus 2 šaukštai
Sviestas 3 šaukštai
Rikotos sūris 225 g
Cukrus 1 stiklinė
Kiaušiniai 3 vnt.
Šokoladinis likeris 3 šaukštai
Grietinė 4 šaukštai
Lazdyno riešutai skrudinti 13 vnt.
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Sumaišykite 1/3 stiklinės šokolado, sausainių trupinius, maltus žemės riešutus, 2 šaukštus cukraus ir sviestą. Sudėkite į kepimo formą, gerai prispauskite prie dugno. Kepkite 150 C orkaitėje 15 min. Ataušinkite.

Dideliame dubenyje ištrinkite Ricottos sūrį. Trindami po truputį supilkite cukrų, plaktus kiaušinius ir 3 šaukštus likerio. Gerai išmaišykite. Suberkite 1 stiklinę šokolado. Išmaišykite ir supilkite į formą.

Kepkite 175 C orkaitėje 1 val. Išimkite iš orkaitės ir leiskite visiškai ataušti.

Virš indo su karštu vandeniu ištirpdykite 2/3 stiklinės šokolado, gerai išmaišykite. Pamirkykite riešutus, kad pasidengtų tik viena puselė. Sudėkite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti.

Likusį ištirpintą šokoladą gerai išmaišykite su grietine ir 1 šaukšteliu likerio. Šia mase padenkite ataušusio pyrago viršų. Papuoškite šokolade mirkytais riešutais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai