Ingredientai

Obuoliai 6 vnt.
Citrinų sultys 3 šaukštai
Cinamonas žiupsnelis
druska žiupsnelis
Soda 1 šaukštelis
Pienas 200 ml
Ledai pagal skonį
Porcijos: 8


Nei per saldus, nei per rūgštus, subtilaus skonio obuolių pyragas su džiovintomis spanguolėmis, skaniausias šiltas su spanguolių uogiene ir ledais.

Gaminimo eiga

Obuoliai nuplaunami, nusausinami ir nulupami. Išimamos sėklytės. Kad obuoliai neruduotų, juos galima įdėti į pasūdytą vandenį arba pabarstyti druska.

Kepimo formos dugnas ištepamas sviestu ir pabarstomas cukrumi. Ant viršaus dedami skiltelėmis supjaustyti obuoliai (gražiai išdėliojama). Galima dėti du sluoksnius. Svarbiausia, kad obuoliai gražiai atrodytų iš apačios, o ne iš viršaus.

Obuoliai apibarstomi cinamonu (pagal skonį) ir tarkuota citrinos žievele. Tada suberiamos ir tolygiai ant obuolių paskirstomos džiovintos spanguolės. Ant viršaus paskirstomi nedideli sviesto gabalėliai. Obuoliai pašaunami į įkaitintą orkaitę (200 laipsnių C) ir kepami apie 10-15 min, priklauso nuo to, kaip plonai jie supjaustyti ir kokios rūšies obuoliai (kaip greitai jie tyžta).

Kol obuoliai kepa, pagaminama tešla. Likęs sviestas ištirpinamas su cukrumi. Į kiek atvėsusį mišinį įmušami kiaušiniai ir viskas gerai išplakama. Įpilama kiek pašildyto pieno. Galiausiai įberiama citrinos sultimis nugesinta soda. Išmaišoma. Po truputį įmaišomi miltai. Galima dėti vien tik kvietinius miltus arba maišytus miltus, pavyzdžiui, į šį pyragą aš dėjau apie 3-4 val. š. migdolų miltų.

Pagaminta tešla supilama ant šiek tiek pakepusių obuolių. Pyragas pašaunamas į orkaitę ir kepamas dar apie 25-35 minutes ant tos pačios temperatūros. Ar pyragas iškepęs, tikrinama įsmeigus pagaliuką (jei ištraukiamas sausas, vadinasi, pyragas iškepęs).

Pyragui leidžiama šiek tiek atvėsi (geriausiai leisti vėsti šiltoje aplinkoje). Pyragas skaniausias dar šiltas kartu su spanguolių uogiene ir ledais. Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai