Be galo skanus, drėgnas, tikrai Kalėdinis pyragas, kurį kepu tik žiemą, šventėms. Ne tik mandarinai, bet ir aguonos asocijuojasi su artėjančiomis šventėmis. Ypač tinka tiems, kas vengia miltų, nes čia jų nėra

Gaminimo eiga

Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu (po to vandens perteklių atsargiai nupilti) ir porą kartų permalti mėsmale (ar blenderiu, ar kokteiliniu mikseriu). Kad būtų lengviau, dabar yra parduotuvėse maltų aguonų, paruoštų aguonų pienui – jos taip pat labai tinka, nereikės nei plikyti, nei malti.

Nuluptus obuolius sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su maltomis aguonomis. Kambario temperatūros margariną ar sviestą išsukti su cukrumi. Po vieną dėti kiaušinio trynius ir viską gerai išsukti.

Pilti aguonų ir obuolių masę, manus, kepimo miltelius, įtarkuoti apelsino žievelę, įberti nuplikytas razinas, paskrudintus riešutus. Gerai viską išmaišyti.

Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Kepimo skardą ištepti riebalais ar iškloti kepimo popieriumi, pilti tešlą ir kepti apie 50 min. iki 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Glajui dubenį su sulaužytu šokoladu, grietinėle ir likeriu statyti ant puodo su verdančiu vandeniu (dugnas nesiekia vandens) ir maišyti, kol šokoladas ištirps.

Pravėsusį pyragą aplieti šokoladu, puošti sezamo grūdeliais ir laikyti apie 3 val. šaltai.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai