Gardi moliūgų sriuba su mėsos ir sūrio kukulaičiais.

Gaminimo eiga

Moliūgą nuplaukite, nuvalykite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite sėklas. Minkštimą supjaustykite kubeliais. Bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.

Poro stiebą nuvalykite, nuplaukite ir atskirkite baltąją dalų nuo žaliosios. Nedidelę dalį žaliosios poro dalies smulkiai sukapokite, o likusią žaliąją ir baltąją dalį supjaustykite žiedeliais. Saldžiąją papriką nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite šerdį su sėklomis ir supjaustykite kubeliais.

Puode ištirpinkite sviestą, įkaitinkite ir jame apkepinkite bulvių bei moliūgų kubelius, poro stiebo žiedelius ir saldžiosios paprikos gabalėlius. Užpilkite daržovių sultiniu, uždenkite puodą dangčiu ir dešimt minučių virkite ant silpnos ugnies.

Brinzos sūrį sutrinkite šakute, sumaišykite su malta mėsa, kapotais porais, garstyčiomis, kiaušiniu ir maltais džiūvėsėliais.

Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Iš paruošto faršo sukočiokite kukulaičius, sudėkite į puodą su sriuba, uždenkite dangčiu ir virkite dar 15 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai