Tokiu patiekalu – kremine grybų sriuba – tikrai nustebinsite artimuosius ar svečius. Visą žavesį kuria pateikimo būdas – sriubą pilkite į duonos kepaliuką. Na ir, žinoma, pati kreminė grybų sriuba yra ypatingo skonio.

Gaminimo eiga

* Imkite apvalų „Iki“ duonos su daigintais rugiais kepaliuką ir nupjaukite viršų. Išgremžkite minkštimą – jį panaudokite kitam patiekalui.

* Patį duonos kepaliuką dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 5 minutes.

* Į puodą įpilkite aliejaus ir suberkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pamaišykite. Įdėkite sviesto.

* Ten pat į puodą suberkite susmulkintą česnaką, supjaustytus šitakio grybus, įmeskite kelias čiobrelio šakeles. Pagardinkite druska ir pakepkite.

* Pabaigoje išimkite čiobrelio šakeles ir įpilkite daržovių sultinio bei grietinėlės. Išmaišykite ir leiskite porą minučių pavirti.

* Viską trintuvu sutrinkite ir gautą sriubą pilkite į pakepintą duonos kepaliuką.

* Puoškite petražolių lapeliais ir parmos kumpio trupiniais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai